🔥Uwaga: W temperaturze powyżej 25°C nasze produkty czekoladowe mogą się topić🔥

Mus migdałowy, brązowy 500 g

37,00 zł*

74,00 zł* za 1 kilogram

Ceny z VAT plus koszty wysyłki

  • W 100 % z nieobranych migdałów
  • Bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujący cukier
  • Przyjemny smak palony
  • Pysznie kremowy
  • Wszechstronny w zastosowaniu: jako dodatek do deserów lub do przyprawiania potraw
Ilość: Mus migdałowy, brązowy 500 g
37,00 zł
208,00 zł
334,00 zł
Rodzaj: Mus migdałowy, brązowy 500 g
37,00 zł
36,00 zł
35,00 zł

Natychmiast dostępny, czas dostawy 3-5 dni

Data przydatności do spożycia: 07.04.2023

Kup teraz: Mus migdałowy, brązowy 500 g

Jedno jest pewne: niewiarygodnie kremowa konsystencja naszego musu z ciemnych migdałów rozpływa się w ustach. Zauważysz to najpóźniej, gdy mus z orzechów z każdą łyżką będzie nabierał coraz bardziej intensywnego migdałowego smaku.

Brązowy czy biały mus orzechowy? 

Oprócz musu z białych migdałów można także spróbować musu z brązowych migdałów. Jaka jest różnica w tych produktach? W przypadku musu z białych (lub jasnych) migdałów obrane ziarna migdałów są przetwarzane na kremowy mus. Brązowy mus migdałowy jest wytwarzany z nieobranych ziaren migdałów. Podczas przygotowywania brązowego musu ziarna nie są blanszowane, lecz lekko prażone. Dzięki temu nasze nowe musy z ciemnych migdałów mają intensywny migdałowy smak.

Kup mus z ciemnych migdałów w KoRo

Nasz mus z brązowych migdałów nie zawiera żadnych środków aromatyzujących, barwników ani konserwantów. Nie trzeba się też martwić o zawartość oleju palmowego czy soli, ponieważ pasta migdałowa składa się w 100% z migdałów i ma naturalnie kremową konsystencję.

Przepisy z musem migałowym

Mus z orzechów to świetne smarowidło. Ale nie tylko: czy to na ciepło, czy na zimno, na słodko czy wytrawnie - brązowa pasta migdałowa stanowi doskonałą bazę dla wielu wegańskich przepisów. Doskonale nadaje się również do przyprawiania i uszlachetniania sosów, dipów i potraw warzywnych. Świetnie nadaje się nawet do smoothie i pieczenia. A czymże byłaby owsianka bez małej łyżeczki naszego aksamitnego musu migdałowego jako dodatku?

Mus migdałowy domowej roboty? 

Wolisz sam zrobić mus migdałowy? Ale przecież już się tym zajęliśmy za Ciebie! Trudno o bardziej kremową konsystencję dla naszego uniwersalnego musu. Jakby tego było mało, kupując nasz pyszny mus orzechowy w dużym słoiku, oszczędzasz również pieniądze i jednocześnie unikasz niepotrzebnych odpadów opakowaniowych. Mimo to chcesz zrobić własny mus? Nie ma problemu! Weź kilka obranych lub nieobranych migdałów i zmiel je w blenderze, aby uzyskać własny mus migdałowy. A jeśli jednak zdecydujesz się na zakup naszego brązowego musu migdałowego w naszym sklepie, to jeszcze nie jest za późno!

Średnie wartości odżywcze w 100 g g
Wartość energetyczna (w kj/kcal) 2644 / 639
Tłuszcz 56 g
w tym kwasy nasycone 5.2 g
Węglowodany 4.6 g
w tym cukry 4.6 g
Błonnik pokarmowy 7.4 g
Białko 27 g
Sól 0 g
Numer produktu: MUS_021
Pochodzenie Kalifornia, Australia, Chile, Włochy, Hiszpania, Portugalia, Pakistan, Afganistan
Pochodzenie (przetwarzanie) Niemcy
Zawartość 0.5 kg
Producent KoRo
EAN/GTIN 4260335837511
Karta katalogowa Specyfikacja
Śladowe ilości Objaśnienie oznaczenia śladowych ilości
Dostawa Czas dostawy
Firma KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Przechowywanie Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu trzymać w chłodnym miejscu. W przypadku osadzenia się oleju wymieszać.
Składniki 100 % MIGDAŁÓW
Zanieczyszczenia krzyżowe Może zawierać śladowe ilości ORZECHÓW ZIEMNYCH, innych ORZECHÓW i SEZAMU.
Data przydatności do spożycia 07.04.2023
Opis handlowy Mus migdałowy z nieobranych i prażonych migdałów
Prasa i dystrybutorzy Pobierz zdjęcia
Pytania i odpowiedzi: Mus migdałowy, brązowy 500 g
100 g naszej pasty z brązowych migdałów ma 639 kcal i 4,6 g węglowodanów. Dokładne wartości odżywcze brązowej pasty migdałowej można znaleźć obok lub pod opisem produktu oraz na opakowaniu produktu.
Różnica polega na tym, że w przypadku brązowej pasty migdałowej ziarna migdałowe są przetwarzane razem ze skórką. Są one lekko prażone, a nie blanszowane.
Przecier świetnie nadaje się do smarowania, do samodzielnego nakładania na łyżkę, ale także do dań pikantnych lub do przygotowania własnego mleka migdałowego.
Nasze puree migdałowe składa się w 100 % z nieobranych migdałów. Wiele konwencjonalnych przecierów orzechowych zawiera olej palmowy, który jest tanim składnikiem ułatwiającym ich rozsmarowywanie. Nasze migdałowe puree tego nie wymaga, więc w słoiku nie ma dosłownie nic oprócz migdałów. W naszej brązowej paście migdałowej nie ma ani cukru, ani soli, ani żadnych innych środków aromatyzujących, barwiących czy konserwujących. I jedno jest pewne: niewiarygodnie kremowa konsystencja naszego orzechowego puree w ogóle na tym nie ucierpiała.
Zdrowa jest przede wszystkim zrównoważona i pełnowartościowa dieta. Pasta z brązowych migdałów może stanowić źródło białka w zdrowej diecie. Na przykład białka przyczyniają się do utrzymania masy mięśniowej i prawidłowego stanu kości.
Migdały są naturalnie bezglutenowe. Ponieważ jednak nasza pasta migdałowa nie posiada specjalnego certyfikatu bezglutenowości, wolimy nie używać tego określenia.
Przetworzone migdały pochodzą z USA (Kalifornia), Australii, Chile, Włoch, Hiszpanii, Portugalii, Pakistanu i Afganistanu. Ostatecznie są one przetwarzane w Niemczech.
Po otwarciu pastę migdałową należy przechowywać w lodówce.
Tak, nasza pasta migdałowa jest wegańska. Składa się wyłącznie z prażonych pestek migdałów.

Varieties & Origin

18-20 p

Migdały te są olbrzymami wśród migdałów. Od 18 do 20 ziaren migdałów stanowi jedną uncję (1 uncja to 28,35 g). Nic dziwnego, ponieważ mają one szerokość od 15 do 17 mm. 20-22 p

Uprawy według krajów w tonach
Kraj Tony
USA 1029655
Spanien 25503
Marokko 116923
Iran 111845
Türkei 9000
Italien 79599
Australien 75373
Syrien 71813
Tunesien 67000
Algerien 61943
China 51953
Libyen 34404
Chile 32979
Libanon 30381
Afghanistan 27291
Griechenland 22100
Pakistan 21002
Portugal 20139
Israel 8903
Usbekistan 4271
Jordanien 3756
Tadschikistan 3314
Elfenbeinküste 1889
Kirgisistan 1857
Burkina Faso 1533
Aserbaidschan 1088
Turkmenistan 1086
Arabische Emirate 980
Georgien 946
Frankreich 799
Argentinien 741
Bulgarien 713
Moldawie 621
Mazedonien 533
Irak 479
Zypern 268
Ungarn 225
Jemen 165
Kasachstan 150
Kroatien 61
Mexiko 51
Bosnien und Herzegowina 47
Népal 9
Ukraine 8

Globalna produkcja migdałów jest wyraźnie zdominowana przez Kalifornię. Ale dlaczego właśnie Kalifornia, gdzie wytwarzane jest 2/3 światowej produkcji? Wynika to prawdopodobnie z połączenia dużej powierzchni upraw, mechanicznie odbywających się zbiorów i porównywalnie niskich płac. Ponadto, w przeciwieństwie do wielu innych części świata, wody w Kalifornii jest pod dostatkiem. Tak więc liderem w produkcji migdałów są USA, następnie Hiszpania, Maroko, Iran i Turcja. Każdego roku na całym świecie uprawia się około 2,2 miliona ton migdałów!

Produkcja

Rozwój cen "Mus migdałowy, brązowy 500 g"

Oto jak cena zmieniała się w czasie

Wszystkie informacje bez gwarancji!

4.9/5

982 Oceny


93%
5%
1%
0%
0%
Nico S.  | 12.08.2022

must have w każdej kuchni

Odkąd zmieniłam dietę na 80-90% wegańską i jem tylko naturalne produkty (nic z fabryki) mój poziom energii / nastrój itp. bardzo się poprawił. Obecnie śpię 5-6 godzin w nocy i mam niezwykle wysoki poziom energii przez cały dzień. Produkty Koro są dużą częścią mojej diety, mogę tylko polecić produkty wszystkim, smakują świetnie i robią coś dobrego dla zdrowia.

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
Barbara F.  | 08.08.2022

Po prostu niebiańsko pyszne.

Ditto jak kakaowe nibs. Produkt 1.1AAA. Mój ulubiony produkt. Można tylko polecić.

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
FLORENCE D.  | 08.08.2022

bardzo smaczne. prawdziwa rozkosz dla smakoszy

Bardzo przyjemny w smaku i łatwy do rozsmarowania krem migdałowy. Na razie posmakowałam go łyżeczką. Dodałam go też do winegretu, był oryginalny i bardzo dobry. Było to oryginalne i bardzo dobre.

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
Séverine J.  | 05.08.2022

Górna radość

1. zamówienie. Nie mogę się doczekać, żeby go spróbować.

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
Antonio P.  | 05.08.2022

Doskonale!

Doskonała jakość 100% migdałów . Delikatny smak

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
JESSICA R.  | 04.08.2022

Bardzo dobrze

Doskonale, poproś o więcej

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
Julie D.  | 02.08.2022

Rozumiem, że to może się zdarzyć

Miałam mały problem po otwarciu pudełka, słoiczek z migdałowym puree był prawie całkowicie opróżniony do pudełka, nie uszkodziło to pozostałych produktów, ale nie mogę spożywać tego produktu od momentu otwarcia. Czy możesz mi wysłać nowy? Wysłałam Wam kilka zdjęć na Waszą stronę na Instagramie.

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
Uwe G.  | 02.08.2022

jeden "MUSI" mieć

Dobra jakość i bardzo dobry smak. Przydałaby się wskazówka, że puree należy dobrze wymieszać.

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
Angelique J.  | 25.07.2022

Niesamowite

Ta pasta migdałowa jest najsmaczniejsza, jaką kiedykolwiek jadłam. Jak już masz w niej łyżkę, to chcesz dalej łykać! A ze względu na mój low-carbowy styl życia, ilość węglowodanów w nim jest dla mnie bardzo ważna. Ten jest naprawdę najniższy w kh, jaki kiedykolwiek znalazłem! Uwielbiam to! Świetnie nadaje się do pieczenia

16 Person(en) fanden diese Information hilfreich
Isabell C.  | 23.07.2022

Musi zawsze mieć w zapasie - niebezpieczeństwo uzależnienia! :)

Zamówiłam przecier już po raz trzeci i dodaję go codziennie rano do mojego musli. Obok pistacjowego puree Koro to mój absolutny faworyt.

4 Person(en) fanden diese Information hilfreich

Klienci kupili również