🚨Uwaga: kończymy działalność w Polsce. 26 kwietnia to ostatni dzień na składanie zamówień! Po tym terminie kontakt z obsługą klienta będzie oczywiście wciąż możliwy.🚨

Mus migdałowy, brązowy 500 g

56,25 zł*

112,50 zł* za 1 kilogram

Ceny z VAT plus koszty wysyłki

  • W 100 % z nieobranych migdałów
  • Bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujący cukier
  • Przyjemny smak palony
  • Pysznie kremowy
  • Wszechstronny w zastosowaniu: jako dodatek do deserów lub do przyprawiania potraw
Ilość

Natychmiast dostępny, czas dostawy 3-5 dni roboczych

Kup teraz: Mus migdałowy, brązowy 500 g

Jedno jest pewne: niewiarygodnie kremowa konsystencja naszego musu z ciemnych migdałów rozpływa się w ustach. Zauważysz to najpóźniej, gdy mus z orzechów z każdą łyżką będzie nabierał coraz bardziej intensywnego migdałowego smaku.

Brązowy czy biały mus orzechowy? 

Oprócz musu z białych migdałów można także spróbować musu z brązowych migdałów. Jaka jest różnica w tych produktach? W przypadku musu z białych (lub jasnych) migdałów obrane ziarna migdałów są przetwarzane na kremowy mus. Brązowy mus migdałowy jest wytwarzany z nieobranych ziaren migdałów. Podczas przygotowywania brązowego musu ziarna nie są blanszowane, lecz lekko prażone. Dzięki temu nasze nowe musy z ciemnych migdałów mają intensywny migdałowy smak.

Kup mus z ciemnych migdałów w KoRo

Nasz mus z brązowych migdałów nie zawiera żadnych środków aromatyzujących, barwników ani konserwantów. Nie trzeba się też martwić o zawartość oleju palmowego czy soli, ponieważ pasta migdałowa składa się w 100% z migdałów i ma naturalnie kremową konsystencję.

Przepisy z musem migałowym

Mus z orzechów to świetne smarowidło. Ale nie tylko: czy to na ciepło, czy na zimno, na słodko czy wytrawnie - brązowa pasta migdałowa stanowi doskonałą bazę dla wielu wegańskich przepisów. Doskonale nadaje się również do przyprawiania i uszlachetniania sosów, dipów i potraw warzywnych. Świetnie nadaje się nawet do smoothie i pieczenia. A czymże byłaby owsianka bez małej łyżeczki naszego aksamitnego musu migdałowego jako dodatku?

Mus migdałowy domowej roboty? 

Wolisz sam zrobić mus migdałowy? Ale przecież już się tym zajęliśmy za Ciebie! Trudno o bardziej kremową konsystencję dla naszego uniwersalnego musu. Jakby tego było mało, kupując nasz pyszny mus orzechowy w dużym słoiku, oszczędzasz również pieniądze i jednocześnie unikasz niepotrzebnych odpadów opakowaniowych. Mimo to chcesz zrobić własny mus? Nie ma problemu! Weź kilka obranych lub nieobranych migdałów i zmiel je w blenderze, aby uzyskać własny mus migdałowy. A jeśli jednak zdecydujesz się na zakup naszego brązowego musu migdałowego w naszym sklepie, to jeszcze nie jest za późno!

Średnie wartości odżywcze w 100 g g
Wartość energetyczna (w kj/kcal) 2471 /  598
Tłuszcz 50 g
w tym kwasy nasycone 4 g
Węglowodany 10 g
w tym cukry 5 g
Błonnik pokarmowy 12 g
Białko 21 g
Sól 0 g
Numer produktu: MUS_021
Data minimalnej trwałości 06.09.2024
Pochodzenie Kalifornia, Australia, Chile, Włochy, Hiszpania, Portugalia, Pakistan, Afganistan
Pochodzenie (przetwarzanie) Niemcy
Zawartość 0.5 kg
Producent KoRo
EAN/GTIN 4260335837511
Karta katalogowa Specyfikacja
Śladowe ilości Objaśnienie oznaczenia śladowych ilości
Dostawa Czas dostawy
Firma KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Przechowywanie Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu trzymać w chłodnym miejscu. W przypadku osadzenia się oleju wymieszać.
Składniki 100 % MIGDAŁÓW
Zanieczyszczenia krzyżowe Może zawierać śladowe ilości ORZECHÓW ZIEMNYCH, innych ORZECHÓW i SEZAMU.
Opis handlowy Mus migdałowy z nieobranych i prażonych migdałów
Uwagi odnośnie etykiety Składniki, wartości odżywcze i opakowania mogą się różnić. Aby uzyskać prawidłowe informacje, należy sprawdzić opis produktu.
Prasa i dystrybutorzy Pobierz zdjęcia
Pytania i odpowiedzi: Mus migdałowy, brązowy 500 g
Keine Suchergebnisse vorhanden.
100 g naszego musu z brązowych migdałów ma 639 kcal i 4,6 g węglowodanów. Dokładne wartości odżywcze brązowego musu migdałowego można znaleźć obok lub pod opisem produktu oraz na opakowaniu produktu.
Różnica polega na tym, że w przypadku brązowego musu migdałowego, ziarna migdałowe są przetwarzane razem ze skórką. Są one lekko prażone, a nie blanszowane.
Przecier świetnie nadaje się jako smarowidło na kanapki, do bezpośredniego jedzenia ze słoika, ale także do dań wytrawnych lub do przygotowania własnego mleka migdałowego.
Nasz mus migdałowy składa się w 100 % z nieobranych migdałów. Wiele konwencjonalnych przecierów orzechowych zawiera olej palmowy, który jest tanim składnikiem ułatwiającym ich rozsmarowywanie. Nasza migdałowa masa tego nie wymaga, więc w słoiku nie ma dosłownie nic oprócz migdałów. W naszym brązowym musie migdałowym nie ma ani cukru, ani soli, ani żadnych innych środków aromatyzujących, barwiących czy konserwujących. I jedno jest pewne: niewiarygodnie kremowa konsystencja naszego orzechowego musu w ogóle na tym nie ucierpiała.
Migdały są naturalnie bezglutenowe. Ponieważ jednak nasz mus migdałowy nie posiada specjalnego certyfikatu bezglutenowości, wolimy nie używać tego określenia.
Przetworzone migdały pochodzą z USA (Kalifornia), Australii, Chile, Włoch, Hiszpanii, Portugalii, Pakistanu i Afganistanu. Ostatecznie są one przetwarzane w Niemczech.
Po otwarciu mus migdałowy należy przechowywać w lodówce.
Tak, nasz mus migdałowy jest wegański. Składa się wyłącznie z prażonych orzechów migdałów.

Sorten & Herkunft

mandel_1920x1920xiSOjaXZcI1ah

18-20 p

Migdały te są olbrzymami wśród migdałów. Od 18 do 20 ziaren migdałów stanowi jedną uncję (1 uncja to 28,35 g). Nic dziwnego, ponieważ mają one szerokość od 15 do 17 mm. 20-22 p

Globalna produkcja migdałów jest wyraźnie zdominowana przez Kalifornię. Ale dlaczego właśnie Kalifornia, gdzie wytwarzane jest 2/3 światowej produkcji? Wynika to prawdopodobnie z połączenia dużej powierzchni upraw, mechanicznie odbywających się zbiorów i porównywalnie niskich płac. Ponadto, w przeciwieństwie do wielu innych części świata, wody w Kalifornii jest pod dostatkiem. Tak więc liderem w produkcji migdałów są USA, następnie Hiszpania, Maroko, Iran i Turcja. Każdego roku na całym świecie uprawia się około 2,2 miliona ton migdałów!

Rozwój cen

Oto jak cena zmieniała się w czasie

Wszystkie informacje bez gwarancji!

Powiązane przepisy
Łatwy
10 Min.
Kulki energetyczne
Kulki energetyczne
C
Celine
Łatwy
25 Min.
Bardzo jagodowa owsianka z soczewicy
Bardzo jagodowa owsianka z soczewicy
D
Doreen
Łatwy
20 Min.
Owsianka białkowa
Owsianka białkowa
L
Laura
Łatwy
23 Min.
Kaiserschmarrn z białkiem w proszku
Kaiserschmarrn z białkiem w proszku
M
Maren
Łatwy
25 Min.
Wegańskie tosty francuskie
Wegańskie tosty francuskie
L
Laura W.
Łatwy
10 Min.
Sałata lodowa z prażoną soją
Sałata lodowa z prażoną soją
L
Laura W.
Łatwy
35 Min.
Letnie naleśniki
Letnie naleśniki
A
Alina M.
Łatwy
15 Min.
Idealne kanapki
Idealne kanapki
J
Juliane V.
Łatwy
5 Min.
Wegańskie ciasto na ciasteczka
Wegańskie ciasto na ciasteczka
J
Juliane V.
Łatwy
10 Min.
Baton czekoladowo-migdałowy
Baton czekoladowo-migdałowy
C
Caroline L.

Co inni mówią o Mus migdałowy, brązowy 500 g

4.9/5

2147 Oceny


1999
116
18
3
11

5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka

Przesyłaj tylko zdjęcia i filmy o maksymalnym rozmiarze 4 MB / sztukę. Dozwolone formaty to: jpg, png, mp4, mov
N

Nina R.

15.04.2024

Zdecydowanie kup, jeśli chcesz zdrowego topponga

Jest niesamowity i bardzo lubię używać tego nieco mocniejszego puree jako dodatku do owsianki.
S

Susanne N.

15.04.2024

Bardzo smaczne, świetna jakość!

Bardzo smaczne masło migdałowe, jak domowej roboty! Codziennie rano dodaję je do chleba z orzechami i nasionami.

Anonimowy

15.04.2024

Top! ♡ LECKER.

Wreszcie znowu masło migdałowe. Nie ma nic lepszego do mojej owsianki jabłkowej. Mój był pusty i długo zastanawiałem się, czy go kupić, ponieważ cena początkowo odstraszała, ale potem kupiłem paczkę 6 i kiedy policzysz, to świetna cena! Dostawa następnego dnia. TOP! Niestety data przydatności do spożycia mija za pół roku, a ja już jestem allinesser 😀 trochę kiepsko to wyszło

Anonimowy

14.04.2024

Niezbędny w każdym gospodarstwie domowym.

Bardzo smaczne. Część mojego codziennego śniadania. Niezależnie od tego, czy jest to twaróg, czy miska. Masło migdałowe jest wisienką na torcie.
G

Grace E.

14.04.2024

Zdrowy zamiennik masła orzechowego

Super produkt! Wcześniej zawsze używaliśmy masła orzechowego jako smarowidła, ale orzech migdałowy jest nie tylko smaczniejszy, ale także o wiele zdrowszy.

Anonimowy

12.04.2024

Absolutnie godny polecenia!

Świetna kremowa konsystencja. Uwielbiam go w moim musli. "Smakuje prawie jak Nutella" - komentarz mojej córki ☺️
A

Anja K.

10.04.2024

Po prostu pyszne

Pyszne masło migdałowe po prostu pyszne, zamawiamy brązowe masło migdałowe raz po raz.
S

Sina S.

09.04.2024

Mega smaczny mus migdałowy.

Najlepsze masło migdałowe ever! Próbowałam już wielu i naprawdę się od niego uzależniłam.

Anonimowy

08.04.2024

Super produkt!

Super smaczny i pięknie płynący mus. Wrócę po następne zamówienie!
C

Christiane E.

07.04.2024

Po prostu pyszne

Absolutny faworyt! Po prostu pyszny we wszystkich wariantach. W owsiance, jako dodatek do miseczek śniadaniowych, na chlebie lub jako składnik azjatyckich sosów udon. Tip-top!

Nie płać za wysyłkę swojego zamówienia!

Dopóki nowe produkty nie mają jeszcze ładnych zdjęć, oszczędzasz na kosztach wysyłki. Spróbuj czegoś nowego!

Klienci kupili również