🔔 Kto pierwszy, ten lepszy - 10% na wszystkie kalendarze adwentowe*: ADVENT_SHOP 🔔

Mus migdałowy, biały 500 g

36,00 zł*

72,00 zł* za 1 kilogram

Ceny z VAT plus koszty wysyłki

  • W 100 % z migdałów blanszowanych
  • Źródło białka
  • Bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujący cukier
  • Wyjątkowo kremowy
  • O wielu zastosowaniach - zarówno do dań słodkich jak i wytrawnych
Ilość: Mus migdałowy, biały 500 g
36,00 zł
204,00 zł
310,00 zł
Rodzaj: Mus migdałowy, biały 500 g
35,00 zł
36,00 zł
36,00 zł

Natychmiast dostępny, czas dostawy 3-5 dni

Data przydatności do spożycia: 15.04.2023

Kup teraz: Mus migdałowy, biały 500 g

Z czym kojarzy Ci się mus migdałowy? Nie mamy wątpliwości, że myślimy o tym samym: łyżka, z której gładka masa migdałowa spływa na Twoją owsiankę. Hmm - czyż nie przyprawia to o gęsią skórkę? Weź swój słoik już teraz i kup nasz biały mus migdałowy bezpośrednio w korzystnym słoiku do przechowywania 500 g! 

Biały czy brązowy mus migdałowy? 

Nasz mus migdałowy występuje w dwóch odmianach - białej i brązowej. Pytanie o nagrodę: jaka jest różnica? No wiesz? W rzeczywistości jest to całkiem proste: w przypadku brązowego (lub ciemnego) przecieru migdałowego nieobrane ziarna migdałowe są prażone i przetwarzane na kremowy mus. Dzięki temu nasz brązowy mus migdałowa ma silny, orzechowy smak migdałów. Do naszego musu z białych (również jasnych) migdałów przetwarzane są odpowiednio obrane, blanszowane ziarna migdałów. Dzięki temu biała pasta migdałowa nabiera nieco słodkawego smaku. W końcu nie możemy się zdecydować, które smakuje Ci lepiej. Ale jedno jest pewne: oba są warte wypróbowania i porównania. 

Przepisy z musem migdałowym 

Biała pasta migdałowa jest doskonałym smarowidłem. Jednak mus z orzechów ma o wiele więcej do zaoferowania: czy to w ciastach, muffinach, ciasteczkach czy deserach. Ze względu na swój słodki smak mus migdałowy jest również idealny do pieczenia. Wszechstronne urządzenie jest również bardzo dobre w daniach wytrawnych. Ulepszaj dressingi, sosy lub jako zamiennik sera na zapiekance: masło migdałowe robi to wszystko. I bądźmy szczerzy: czym byłaby owsianka bez łyżki masła migdałowego? Nasza rada: jeśli nie masz nic do przekąszenia, łyżka naszego masła migdałowego smakuje niebiańsko. A co najlepsze, możesz dodać odrobinę białka do każdego dania. Ponieważ mus z białych migdałów jest świetnym źródłem białka i urozmaica Twoje gotowanie!

Kup mus migdałowy od KoRo 

W przeciwieństwie do wielu innych producentów nasz mus migdałowy nie zawiera żadnych innych dodatków. Nie używamy dodatkowego cukru ani soli. Dosłownie nie dodajemy do naszych słoików żadnych aromatów, barwników ani konserwantów! Jakby tego było mało, oferujemy nasz nieodparty mus migdałowy w korzystnym słoiku o pojemności 500 g! Dzięki temu nie tylko oszczędzasz pieniądze, ale także unikasz niepotrzebnych odpadów opakowaniowych. Na co więc czekasz? Kup teraz nasz super-ultra-kremowy mus migdałowy i już nigdy nie znudzisz się swoją nudną owsianką!

*Produkt zawiera naturalnie występujący cukier.

Średnie wartości odżywcze w 100 g g
Wartość energetyczna (w kj/kcal) 2672 / 646
Tłuszcz 57 g
w tym kwasy nasycone 6 g
Węglowodany 5 g
w tym cukry 5 g
Błonnik pokarmowy 5 g
Białko 27 g
Sól 0 g
Numer produktu: MUS_005
Pochodzenie Stany Zjednoczone, Australia, Chile, Włochy, Hiszpania, Pakistan, Afganistan, Portugalia
Pochodzenie (przetwarzanie) Niemcy
Zawartość 0.5 kg
Producent KoRo
EAN/GTIN 4260335833841
Karta katalogowa Specyfikacja
Śladowe ilości Objaśnienie oznaczenia śladowych ilości
Dostawa Czas dostawy
Firma KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Przechowywanie Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu. Wymieszać olej, który mógł się osadzić
Składniki 100 % MIGDAŁY
Zanieczyszczenia krzyżowe Może zawierać śladowe ilości ORZECHÓW LASKOWYCH, NERKOWCÓW I PISTACJI.
Data przydatności do spożycia 15.04.2023
Opis handlowy Mus migdałowy z blanszowanych i prażonych migdałów
Prasa i dystrybutorzy Pobierz zdjęcia
Pytania i odpowiedzi: Mus migdałowy, biały 500 g
Tak, nasza pasta migdałowa jest wegańska. Składa się wyłącznie z blanszowanych pestek migdałów, a więc jest produktem czysto roślinnym.
Zdrowa jest przede wszystkim zrównoważona i pełnowartościowa dieta. Biała pasta migdałowa może stanowić źródło białka w diecie i z pewnością oczaruje Twoje kubki smakowe.
Nasze puree migdałowe składa się w 100 % z obranych migdałów. Wiele konwencjonalnych przecierów orzechowych zawiera olej palmowy, który jest tanim składnikiem ułatwiającym ich rozsmarowywanie. Nasze migdałowe puree tego nie wymaga, więc w słoiku nie ma dosłownie nic oprócz migdałów. W naszej białej paście migdałowej nie ma ani cukru, ani soli, ani żadnych innych środków aromatyzujących, barwiących czy konserwujących. I jedno jest pewne: niewiarygodnie kremowa konsystencja naszego orzechowego puree w ogóle na tym nie ucierpiała.
Nieotwartą pastę migdałową można przechowywać przez co najmniej 10 miesięcy. Dokładną datę przydatności do spożycia można znaleźć na opakowaniu lub obok zdjęć naszych produktów. Po otwarciu biała pasta migdałowa zachowuje trwałość przez około siedem miesięcy.
Czy wolisz samodzielnie przygotować naszą pastę migdałową? Ale my już to dla Ciebie zrobiliśmy! Trudno o bardziej kremową konsystencję naszego wszechstronnego dania kulinarnego. Jakby tego było mało, kupując nasz pyszny przecier orzechowy w specjalnym rozmiarze, oszczędzasz również pieniądze, a jednocześnie unikasz niepotrzebnych odpadów opakowaniowych. Ale oczywiście rozumiemy Twoje obawy, gdy zapas pasty migdałowej został niespodziewanie splądrowany przez współlokatorów lub rodzinę. Chwyć kilka obranych lub nieobranych ziaren migdałów i zmiksuj je w blenderze, aby uzyskać własne puree migdałowe. A jeśli zdecydujecie się kupić naszą białą pastę migdałową, to jeszcze nie jest za późno!
Cele związane z utratą wagi osiąga się przede wszystkim poprzez deficyt kaloryczny. Pasta migdałowa, podobnie jak większość mleczek orzechowych, ma stosunkowo wysoką gęstość kaloryczną. Nie musisz jednak zakazywać stosowania pasty migdałowej w swojej kuchni, jeśli jesteś na diecie. Ponieważ tłuszcze są częścią Twojej diety! A poza tym "cieszenie się życiem" to przecież numero uno, prawda?
100 g naszej białej pasty migdałowej ma 646 kcal i 5,1 g węglowodanów. Dokładne wartości odżywcze naszej pasty z białych migdałów można znaleźć obok lub pod opisem produktu oraz na opakowaniu produktu.
Różnica polega na tym, że w przypadkubrązowej pasty migdałowej ziarna migdałowe są przetwarzane razem ze skórką. Zazwyczaj są one lekko prażone i nie blanszowane. Z kolei puree z białych migdałów składa się z blanszowanych pestek migdałów.
Po otwarciu pastę migdałową należy przechowywać w chłodnym miejscu. Może się zdarzyć, że na paście migdałowej osadzi się trochę oleju - wystarczy ją zamieszać i można się nią delektować. I nie zapomnij: Zamknij pokrywę!

Varieties & Origin

18-20 p

Migdały te są olbrzymami wśród migdałów. Od 18 do 20 ziaren migdałów stanowi jedną uncję (1 uncja to 28,35 g). Nic dziwnego, ponieważ mają one szerokość od 15 do 17 mm. 20-22 p

Uprawy według krajów w tonach
Kraj Tony
USA 1029655
Spanien 25503
Marokko 116923
Iran 111845
Türkei 9000
Italien 79599
Australien 75373
Syrien 71813
Tunesien 67000
Algerien 61943
China 51953
Libyen 34404
Chile 32979
Libanon 30381
Afghanistan 27291
Griechenland 22100
Pakistan 21002
Portugal 20139
Israel 8903
Usbekistan 4271
Jordanien 3756
Tadschikistan 3314
Elfenbeinküste 1889
Kirgisistan 1857
Burkina Faso 1533
Aserbaidschan 1088
Turkmenistan 1086
Arabische Emirate 980
Georgien 946
Frankreich 799
Argentinien 741
Bulgarien 713
Moldawie 621
Mazedonien 533
Irak 479
Zypern 268
Ungarn 225
Jemen 165
Kasachstan 150
Kroatien 61
Mexiko 51
Bosnien und Herzegowina 47
Népal 9
Ukraine 8

Globalna produkcja migdałów jest wyraźnie zdominowana przez Kalifornię. Ale dlaczego właśnie Kalifornia, gdzie wytwarzane jest 2/3 światowej produkcji? Wynika to prawdopodobnie z połączenia dużej powierzchni upraw, mechanicznie odbywających się zbiorów i porównywalnie niskich płac. Ponadto, w przeciwieństwie do wielu innych części świata, wody w Kalifornii jest pod dostatkiem. Tak więc liderem w produkcji migdałów są USA, następnie Hiszpania, Maroko, Iran i Turcja. Każdego roku na całym świecie uprawia się około 2,2 miliona ton migdałów!

Rozwój cen "Mus migdałowy, biały 500 g"

Oto jak cena zmieniała się w czasie

Wszystkie informacje bez gwarancji!

4.9/5

1413 Oceny


92%
6%
1%
0%
0%
Elke L.  | 03.10.2022

Giotto do łyżki

Ten krem miałam w paczce niespodziance. Dzisiaj chciałam go spróbować i od razu się w nim zakochałam. smakuje jak kulki giotta. od razu wyjęłam go łyżeczką ze słoika. taki genialny.

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
Heidi S.  | 03.10.2022

Produkt jest po prostu fajny

Jesteśmy zachwyceni i na pewno zamówimy go ponownie.

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
Gabriel P.  | 30.09.2022

Hum...doskonały

Doskonały stosunek jakości do ceny. Zazwyczaj kupujemy je w opakowaniach po 6 sztuk (bardziej ekonomiczne) i w zależności od ilości zakupów dodajemy jeden lub dwa słoiki do urządzenia.

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
Jessica S.  | 30.09.2022

Najlepszy krem z suszonych owoców ever

UWAGA: ten krem jest uzależniający. Kupiłam już cztery słoiki, ale szybkość z jaką udaje nam się go wykończyć jest niesamowita: jest świetny na kromce tostu z warstwą dżemu, jest świetny na naleśnikach (jako wariant syropu klonowego), jest świetny na owocach lub jogurcie.... To co bardzo cenię to miękka i aksamitna konsystencja, a także doskonały stosunek ilości do ceny. DOBRZE!

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
Barbara S.  | 29.09.2022

Świetne również jako mleko migdałowe

Jeśli jesteście fanami orzechów to musicie go mieć, ja używam go również w złotym mleku.

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
Nicole S.  | 29.09.2022

Prima Almond Mousse

Pyszne. Nie mam na co narzekać.

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
Doris H.  | 28.09.2022

bardzo drobny

Puree można przerobić na mleko migdałowe, jest dobrym składnikiem musli, a także znalazło zastosowanie w sosie zamiast śmietany.

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
Charlott S.  | 27.09.2022

Najlepsza polewa do owsianki i jogurtu!

Koro po prostu zawsze ma najlepsze grzyby z orzechami! Taka miękka i delikatna! Używane są naprawdę wysokiej jakości orzechy, można to wyczuć w smaku!

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
Cristina F.  | 27.09.2022

Migdałowe pyszności

Pyszne masło migdałowe, które można jeść w smoothie, na wierzchu jogurtu i jako dip do jabłek. Uzależniające masło orzechowe!

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
JULIE C.  | 27.09.2022

Mały pasek

Nie do końca udało mi się uzyskać taki smak migdałów, jaki sobie wyobrażałam i zaskoczyła mnie dość płynna konsystencja. Spodziewałam się konsystencji jak masło orzechowe. Ale i tak jest bardzo dobrze.

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert

Zrezygnuj z kosztów wysyłki swojego zamówienia! 🤑

Dopóki nowe produkty nie mają jeszcze ładnych zdjęć, oszczędzasz na kosztach wysyłki.

Klienci kupili również