🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Frankfurter Kränzchen Automatisch übersetzt

Średni 24 listopada 2023
Czas przygotowania:
25 Min.
Czas przygotowania:
25 Min.

Wieniec frankfurcki - nie zawsze musi to być cały wieniec!

35 g Mąka kokosowa
35 g Mąka pszenna
5 g Proszek do pieczenia
1 Ei
25 g Erytrytol
1,5 tbsp. Krem budyniowy w proszku
120 ml Mleko migdałowe
100 g Budyń waniliowy
100 g Twaróg o niskiej zawartości tłuszczu
3 g Usztywniacz do śmietany
1 g Guma guar
50 g Posiekane migdały
0 to taste Kakao
0 to taste Cynamon
0 to taste Liofilizowane czerwone porzeczki
  • Krok 1/4

    Wymieszaj składniki ciasta do uzyskania gładkiej konsystencji i piecz w małej tortownicy przez 25 minut w temperaturze 175 stopni.

  • Krok 2/4

    Ostudzone ciasto wyjąć z formy i przekroić dwukrotnie (najlepiej za pomocą szprycy).

  • Krok 3/4

    Budyń ubić z twarogiem i śmietaną usztywniającą oraz opcjonalnie gumą guar na bardzo sztywno i rozprowadzić ok. 1/3 budyniu między warstwami ciasta.

  • Krok 4/4

    Ułożyć spody jeden na drugim i "posmarować" pozostałym kremem. Posypać posiekanymi migdałami, kakao i opcjonalnie solonym karmelem. Umieść małe kropki kremu na wieńcu i udekoruj jagodami.

Co inni mówią o Frankfurter Kränzchen

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka