Chcesz otrzymywać ekskluzywne oferty, pyszne przepisy i rekomendacje produktów? Zapisz się do naszego newslettera!

Organiczna kapusta kiszona 500 g

7,88 zł*

15,76 zł* za 1 kilogram

Ceny z VAT plus koszty wysyłki

  • Kwaśna pasteryzowana kapusta kiszona
  • Bez dodatku cukru
  • Z solą kamienną
  • Twarda
  • Z upraw ekologicznych
Ilość

Natychmiast dostępny, czas dostawy 3-5 dni roboczych

Kup teraz: Organiczna kapusta kiszona 500 g

Jeśli myślisz, że kapusta kiszona to tylko nudny element domowej kuchni to jesteś w błędzie. Sfermentowana biała kapusta ma wiele zalet i doskonale smakuje w wielu różnych daniach. Już teraz zamów swoje opakowanie kapusty kiszonej od KoRo i ciesz się wyjątkowym smakiem!

Kiszona kapusta: od kapusty białej do kapusty tradycyjnej

Aby przygotować kapustę kiszoną, biała kapusta musi zostać zakonserwowana za pomocą fermentacji mlekowej. Ta technika konserwowania warzyw była stosowana już w starożytnej Grecji i Cesarstwie Rzymskim. Być może znasz również koreańską odmianę kiszonej kapusty, czyli kimchi. Ta kwaśna kapusta była przygotowywana już w VII wieku. Przed opracowaniem tej metody konserwacji,  kapusta kiszona była spożywana głównie zimą w Niemczech, Polsce i Holandii. Przejdźmy jednak do szczegółów i wyjaśnijmy, jak to się robi: świeża kapusta jest drobno siekana i umieszczana w pojemniku z solą. Sól absorbuje ciecz z warzyw i konserwuje sok. Następnie białą kapustę  poddaje się obróbce za pomocą tłuczka do kapusty i dodaje się do niej bakterie kwasu mlekowego. Na koniec kiszona kapusta jest pasteryzowana, czyli dodatkowo podgrzewana. W wyniku tego procesu zabijane są bakterie, dzięki czemu kwaśny smakołyk ma jeszcze dłuższą trwałość

Przygotowanie organicznej kapusty kiszonej od KoRo

Nasz kiszona kapusta biała ma tę zaletę, że można ją jeść prosto z opakowania, ale także komponować z różnymi sałatkami. Możesz przygotować ją po babcinemu z wybranymi przyprawami, kilkoma kawałkami jabłka i kawałkami boczku. Wegetarianie i weganie mogą również wykorzystać naszą kapustę kiszoną w zapiekankach, quiche, curry lub z wegetariańskimi/wegańskimi kluskami ziemniaczanymi i lasagne.

Zamów organiczną kapustę kiszoną od KoRo

Jak sama nazwa wskazuje, kapusta kiszona ma kwaśny smak. Dodaliśmy do niej jedynie sól kamienną i celowo pominęliśmy cukier. Oczywiście kapustę może dowolnie dosładzać i doprawiać przyprawami. Surowa lub gotowana kapusta biała smakuje wyśmienicie nie tylko w zupach, gulaszach i sałatkach, ale również w wielu innych potrawach. Nasza kapusta sprawdzi się  w bowlach, z chlebem, w burgerach i na pizzy. Przekonaj się do kiszonej różnorodności i już teraz zaopatrz się w opakowanie naszej kapusty kiszonej!

Średnie wartości odżywcze w 100 g g
Wartość energetyczna (w kj/kcal) 84 /  20
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy nasycone 0 g
Węglowodany 3 g
w tym cukry 1 g
Błonnik pokarmowy 2.3 g
Białko 1.2 g
Sól 1.3 g
Numer produktu: KRAUT_001
Data minimalnej trwałości 06.06.2025
Pochodzenie Niemcy
Pochodzenie (przetwarzanie) Niemcy
Pochodzenie organiczne Rolnictwo z UE
Zawartość 0.5 kg
Producent KoRo
EAN/GTIN 4260718293262
Karta katalogowa Specyfikacja
Organ kontroli ekologicznej & pochodzenie ekologiczne
EU Bio
DE-ÖKO-39
Śladowe ilości Objaśnienie oznaczenia śladowych ilości
Dostawa Czas dostawy
Firma KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Przechowywanie Zalecamy przechowywanie w temperaturze pokojowej, z dala od źródeł światła.
Składniki 99 % kapusta biała*, sól kamienna *z upraw ekologicznych
Zanieczyszczenia krzyżowe Produkt nie zawiera alergenów zgodnie z rozporządzeniem UE 1169/2011.
Opis handlowy Organiczna kapusta kiszona pasteryzowana
Uwagi odnośnie etykiety Składniki, wartości odżywcze i opakowania mogą się różnić. Aby uzyskać prawidłowe informacje, należy sprawdzić opis produktu.
Pytania i odpowiedzi: Organiczna kapusta kiszona 500 g
Keine Suchergebnisse vorhanden.
Pasteryzowaną kapustę kiszoną można spożywać bez gotowania, na przykład w chrupiących sałatkach lub na kanapkach. Przygotowanie kapusty kiszonej nie jest trudne: jako klasyczny dodatek do różnych dań można ją gotować w wodzie lub bulionie i doprawiać przyprawami. Odpowiednie są na przykład liście laurowe, jagody jałowca, cząber i odrobina pieprzu. Jeśli kapusta jest zbyt kwaśna, można dodać ananasa, jabłko lub cukier dla osłodzenia smaku. Oczywiście, można nie tylko przygotować "kapustę kiszoną z wędzoną wieprzowiną", ale także wykorzystać warzywa do quiche, lasagne, zapiekanek, zup, curry, gulaszu, a nawet na pizzy. Ten łagodnie kwaśny, uniwersalny produkt doskonale smakuje również w wersji wegetariańskiej i wegańskiej, w postaci pysznych placków ziemniaczanych lub warzywnych klopsików.
Nie musisz przechodzić na dietę z kiszonej kapusty, aby schudnąć - liczy się deficyt kaloryczny. Nasza pasteryzowana kapusta kiszona ma tylko 20 kcal na 100 g.
Tak, naszą jędrną, twardą kapustą kiszoną można delektować się także na surowo. Co powiesz na przykład na składnik sałatki z surowej żywności lub wegańskiej kiełbasy?
Przede wszystkim zdrowa jest zrównoważona dieta, która zaspokaja potrzeby organizmu. Możemy jednak zapewnić Cię o jednym: Worek o wadze 500 g zawiera tylko białą kapustę i szczyptę soli kamiennej.
W gospodarstwie naszego producenta kapusta biała z własnego pola jest przetwarzana na kapustę kiszoną w najlepszych warunkach uprawy od 65 lat. Ze świeżo zebranej kapusty białej usuwa się zewnętrzne liście, a zdrewniałą część łodygi wydrąża się za pomocą maszyny. Każda pojedyncza głowica jest następnie sprawdzana ręcznie. Następnie kapusta jest krojona maszynowo i dodaje się do niej 1,4% soli. Sól jest ważna dla konsystencji kiszonej kapusty i nadaje jej pewien składnik smakowy. Pocięta biała kapusta jest umieszczana w kadziach fermentacyjnych i poddawana ciśnieniu. Teraz rozpoczyna się naturalny proces fermentacji: cukier zawarty w białej kapuście (ok. 4%) jest przekształcany przez bakterie kwasu mlekowego w kwas mlekowy. Odpowiada to za typowy, przyjemny, kwaśny smak. W ten sposób kiszona kapusta, żywność o długim okresie przydatności do spożycia, jest produkowana bez dodatku konserwantów.
Aby przekształcić białą kapustę w kapustę kiszoną, należy ją poddać fermentacji. Dzieje się to za pomocą bakterii kwasu mlekowego. Późniejsza pasteryzacja zapewnia jeszcze dłuższą trwałość produktu. W tym procesie mikroorganizmy i zarazki są zabijane przez krótkie ogrzewanie w temperaturze co najmniej 60°C. Produkt jest następnie poddawany fermentacji przy udziale bakterii kwasu mlekowego.
100 g kapusty kiszonej dostarcza 20 kcal. Jak zwykle w naszym sklepie internetowym wszystkie informacje o wartościach odżywczych i składnikach można znaleźć obok lub pod opisem produktu.
Ogólnie rzecz biorąc, nie widzimy problemu w umiarkowanym spożywaniu kapusty kiszonej podczas ciąży. W razie wątpliwości prosimy o kontakt z lekarzem.
Rozwój cen

Oto jak cena zmieniała się w czasie

Wszystkie informacje bez gwarancji!

Co inni mówią o Organiczna kapusta kiszona 500 g

4.9/5

120 Oceny


106
12
1
1
0

5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka

Przesyłaj tylko zdjęcia i filmy o maksymalnym rozmiarze 4 MB / sztukę. Dozwolone formaty to: jpg, png, mp4, mov
E

Eliane A.

16.03.2024

Doskonały, polecam

Ta kiszona kapusta nie jest zbyt kwaśna i naprawdę mi smakowała.
M

Marta Lucía R.

16.03.2024

Dobra jakość wykonania

Jeden z przetworów z kiszonej kapusty, który podnosi zwykłe przetwory na wyższy poziom. Mocne, smaczne i, co najważniejsze, dobre surowce.
L

Louis M.

29.02.2024

Pozycja obowiązkowa

Szczerze mówiąc, to może być mój ulubiony produkt Koro... Dobra kapusta kiszona, która jest super praktyczna i szybka do posiłków w podróży. Dobry stosunek jakości do ceny.
K

Kathrin K.

26.02.2024

Jedna z najlepszych kiszonych kapust, jakie kiedykolwiek jadłem.

Bardzo smaczne. Przyjemny smak kiszonej kapusty i niezbyt kwaśny. Dobrze smakuje sama, ale można ją również przyrządzić na słono. Drobno pokrojona, nie pływa w solance.
A

Antonella S.

19.02.2024

JUŻ ODKUPIONE!

DOSKONAŁE! PODGRZEWASZ JE W MGNIENIU OKA I SĄ NATYCHMIAST GOTOWE! DOSKONAŁY STOSUNEK JAKOŚCI DO CENY! JUŻ KUPIŁEM JE PONOWNIE!
L

Linda P.

13.02.2024

Doskonały produkt

Bardzo dobre! Uwielbiam kiszoną kapustę, a te są bardzo smaczne i bardzo łatwe w przygotowaniu.

Anonimowy

10.02.2024

Bardzo smaczne i zdrowe

Bardzo smaczne, zawsze chętnie zamówię ponownie
M

Maria S.

28.01.2024

Lässt sich super als Auflauf verarbeiten

Das Sauerkraut haben wir als Veganen Sauerkraut - Auflauf gemacht. Was soll ich sagen, super lecker 🤤
Dafür das ich eigentlich nicht sooo der Fan von Sauerkraut bin, schmeckt mir dieser ausgesprochen gut.
C

Claudia M.

22.01.2024

Dokładnie mój gust

Ani zbyt miękki, ani zbyt twardy, kwaśny smak jest w 1000% odpowiedni. Wolę jeść kraut na zimno i jestem absolutnie zachwycony. Kupię go ponownie. Super kraut!!!!!
A

Annie M.

13.01.2024

Regalade

Prawdziwa uczta, nie kwaśna, nie kwaśna, radość i dobrze się czuje w brzuchu, więc banco !!!!

Nie płać za wysyłkę swojego zamówienia!

Dopóki nowe produkty nie mają jeszcze ładnych zdjęć, oszczędzasz na kosztach wysyłki. Spróbuj czegoś nowego!

Klienci kupili również