🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨

Organiczna kapusta kiszona 500 g

7,88 zł*

15,76 zł* za 1 kilogram

Ceny z VAT plus koszty wysyłki

  • Kwaśna pasteryzowana kapusta kiszona
  • Bez dodatku cukru
  • Z solą kamienną
  • Twarda
  • Z upraw ekologicznych
Ilość
PayPal Logo

Bezahlen Sie nach 30 Tagen.

Kup teraz: Organiczna kapusta kiszona 500 g

Jeśli myślisz, że kapusta kiszona to tylko nudny element domowej kuchni to jesteś w błędzie. Sfermentowana biała kapusta ma wiele zalet i doskonale smakuje w wielu różnych daniach. Już teraz zamów swoje opakowanie kapusty kiszonej od KoRo i ciesz się wyjątkowym smakiem!

Kiszona kapusta: od kapusty białej do kapusty tradycyjnej

Aby przygotować kapustę kiszoną, biała kapusta musi zostać zakonserwowana za pomocą fermentacji mlekowej. Ta technika konserwowania warzyw była stosowana już w starożytnej Grecji i Cesarstwie Rzymskim. Być może znasz również koreańską odmianę kiszonej kapusty, czyli kimchi. Ta kwaśna kapusta była przygotowywana już w VII wieku. Przed opracowaniem tej metody konserwacji,  kapusta kiszona była spożywana głównie zimą w Niemczech, Polsce i Holandii. Przejdźmy jednak do szczegółów i wyjaśnijmy, jak to się robi: świeża kapusta jest drobno siekana i umieszczana w pojemniku z solą. Sól absorbuje ciecz z warzyw i konserwuje sok. Następnie białą kapustę  poddaje się obróbce za pomocą tłuczka do kapusty i dodaje się do niej bakterie kwasu mlekowego. Na koniec kiszona kapusta jest pasteryzowana, czyli dodatkowo podgrzewana. W wyniku tego procesu zabijane są bakterie, dzięki czemu kwaśny smakołyk ma jeszcze dłuższą trwałość

Przygotowanie organicznej kapusty kiszonej od KoRo

Nasz kiszona kapusta biała ma tę zaletę, że można ją jeść prosto z opakowania, ale także komponować z różnymi sałatkami. Możesz przygotować ją po babcinemu z wybranymi przyprawami, kilkoma kawałkami jabłka i kawałkami boczku. Wegetarianie i weganie mogą również wykorzystać naszą kapustę kiszoną w zapiekankach, quiche, curry lub z wegetariańskimi/wegańskimi kluskami ziemniaczanymi i lasagne.

Zamów organiczną kapustę kiszoną od KoRo

Jak sama nazwa wskazuje, kapusta kiszona ma kwaśny smak. Dodaliśmy do niej jedynie sól kamienną i celowo pominęliśmy cukier. Oczywiście kapustę może dowolnie dosładzać i doprawiać przyprawami. Surowa lub gotowana kapusta biała smakuje wyśmienicie nie tylko w zupach, gulaszach i sałatkach, ale również w wielu innych potrawach. Nasza kapusta sprawdzi się  w bowlach, z chlebem, w burgerach i na pizzy. Przekonaj się do kiszonej różnorodności i już teraz zaopatrz się w opakowanie naszej kapusty kiszonej!

Średnie wartości odżywcze w 100 g g
Wartość energetyczna (w kj/kcal) 84 /  20
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy nasycone 0 g
Węglowodany 3 g
w tym cukry 1 g
Błonnik pokarmowy 2.3 g
Białko 1.2 g
Sól 1.3 g
Numer produktu: KRAUT_001
Data minimalnej trwałości 05.08.2025
Pochodzenie Niemcy
Pochodzenie (przetwarzanie) Niemcy
Pochodzenie organiczne Rolnictwo z UE
Zawartość 0.5 kg
Producent KoRo
EAN/GTIN 4260718293262
Karta katalogowa Specyfikacja
Organ kontroli ekologicznej & pochodzenie ekologiczne
EU Bio
DE-ÖKO-39
Śladowe ilości Objaśnienie oznaczenia śladowych ilości
Dostawa Czas dostawy
Firma KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Przechowywanie Zalecamy przechowywanie w temperaturze pokojowej, z dala od źródeł światła.
Składniki 99 % kapusta biała*, sól kamienna *z upraw ekologicznych
Opis handlowy Organiczna kapusta kiszona pasteryzowana
Uwagi odnośnie etykiety Składniki, wartości odżywcze i opakowania mogą się różnić. Aby uzyskać prawidłowe informacje, należy sprawdzić opis produktu.
Rozwój cen

Oto jak cena zmieniała się w czasie

Wszystkie informacje bez gwarancji!

Pytania i odpowiedzi: Organiczna kapusta kiszona 500 g
Keine Suchergebnisse vorhanden.
Ogólnie rzecz biorąc, nie widzimy problemu w umiarkowanym spożywaniu kapusty kiszonej podczas ciąży. W razie wątpliwości prosimy o kontakt z lekarzem.
100 g kapusty kiszonej dostarcza 20 kcal. Jak zwykle w naszym sklepie internetowym wszystkie informacje o wartościach odżywczych i składnikach można znaleźć obok lub pod opisem produktu.
Aby przekształcić białą kapustę w kapustę kiszoną, należy ją poddać fermentacji. Dzieje się to za pomocą bakterii kwasu mlekowego. Późniejsza pasteryzacja zapewnia jeszcze dłuższą trwałość produktu. W tym procesie mikroorganizmy i zarazki są zabijane przez krótkie ogrzewanie w temperaturze co najmniej 60°C. Produkt jest następnie poddawany fermentacji przy udziale bakterii kwasu mlekowego.
W gospodarstwie naszego producenta kapusta biała z własnego pola jest przetwarzana na kapustę kiszoną w najlepszych warunkach uprawy od 65 lat. Ze świeżo zebranej kapusty białej usuwa się zewnętrzne liście, a zdrewniałą część łodygi wydrąża się za pomocą maszyny. Każda pojedyncza głowica jest następnie sprawdzana ręcznie. Następnie kapusta jest krojona maszynowo i dodaje się do niej 1,4% soli. Sól jest ważna dla konsystencji kiszonej kapusty i nadaje jej pewien składnik smakowy. Pocięta biała kapusta jest umieszczana w kadziach fermentacyjnych i poddawana ciśnieniu. Teraz rozpoczyna się naturalny proces fermentacji: cukier zawarty w białej kapuście (ok. 4%) jest przekształcany przez bakterie kwasu mlekowego w kwas mlekowy. Odpowiada to za typowy, przyjemny, kwaśny smak. W ten sposób kiszona kapusta, żywność o długim okresie przydatności do spożycia, jest produkowana bez dodatku konserwantów.
Przede wszystkim zdrowa jest zrównoważona dieta, która zaspokaja potrzeby organizmu. Możemy jednak zapewnić Cię o jednym: Worek o wadze 500 g zawiera tylko białą kapustę i szczyptę soli kamiennej.
Tak, naszą jędrną, twardą kapustą kiszoną można delektować się także na surowo. Co powiesz na przykład na składnik sałatki z surowej żywności lub wegańskiej kiełbasy?
Nie musisz przechodzić na dietę z kiszonej kapusty, aby schudnąć - liczy się deficyt kaloryczny. Nasza pasteryzowana kapusta kiszona ma tylko 20 kcal na 100 g.
Pasteryzowaną kapustę kiszoną można spożywać bez gotowania, na przykład w chrupiących sałatkach lub na kanapkach. Przygotowanie kapusty kiszonej nie jest trudne: jako klasyczny dodatek do różnych dań można ją gotować w wodzie lub bulionie i doprawiać przyprawami. Odpowiednie są na przykład liście laurowe, jagody jałowca, cząber i odrobina pieprzu. Jeśli kapusta jest zbyt kwaśna, można dodać ananasa, jabłko lub cukier dla osłodzenia smaku. Oczywiście, można nie tylko przygotować "kapustę kiszoną z wędzoną wieprzowiną", ale także wykorzystać warzywa do quiche, lasagne, zapiekanek, zup, curry, gulaszu, a nawet na pizzy. Ten łagodnie kwaśny, uniwersalny produkt doskonale smakuje również w wersji wegetariańskiej i wegańskiej, w postaci pysznych placków ziemniaczanych lub warzywnych klopsików.

Co inni mówią o Organiczna kapusta kiszona 500 g

4.9/5

132 Oceny


117
13
1
1
0

5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka

Przesyłaj tylko zdjęcia i filmy o maksymalnym rozmiarze 4 MB / sztukę. Dozwolone formaty to: jpg, png, mp4, mov
G

greet v.

21.06.2024

fantastyczny produkt

Bardzo dobry, niezbyt kwaśny, pasuje do wszystkich potraw. Pyszne.
J

Jürgen S.

02.06.2024

Smaczne

Pyszny przepis, wspaniały smak
T

Teresa c.

30.05.2024

Dobra jakość i obsługa

Obsługa zawsze na najwyższym poziomie. Jeszcze nie byłem sprawdzony Dzięki za to Koro
A

Anna H.

30.05.2024

Świetne do szybkich dań, np. klusek ziemniaczanych z kiszoną kapustą 🫠🫶🏼

Zdrowe, mało składników, pyszne. Mogę polecić

Anonimowy

27.05.2024

Jesteśmy zadowoleni, spełnia wszystkie oczekiwania

Bardzo dobry smak i spełnia wszystkie oczekiwania
A

Ann Kathrin M.

17.05.2024

Najlepsza kapusta kiszona, jaką kiedykolwiek jadłem

Bardzo aromatyczna i delikatna. Bardzo dobra kapusta kiszona
B

Barbara B.

06.04.2024

Bardzo dobry

Chciałam kupić paczkę z ciekawości i tak mi zasmakowała, że jest na liście moich kolejnych zamówień. Praktyczne, aby mieć w szafce zdrowy i smaczny dodatek.

Anonimowy

04.04.2024

Bardzo zadowolony z produktu, bardzo dobry stosunek jakości do ceny, dziękuję.

Bardzo zadowolony z produktu, bardzo dobry stosunek jakości do ceny, dziękuję.

Anonimowy

27.03.2024

Polecam

Uwielbiam tę kiszoną kapustę, jest praktyczna w opakowaniu o długim okresie przydatności do spożycia i oznacza, że zawsze mam ją pod ręką.

Anonimowy

25.03.2024

Charakterystyczny kwaśny smak

Ekologiczna kapusta kiszona ma charakterystyczny kwaśny smak, który powstaje w procesie fermentacji. Smak jest mocny i lekko kwaśny. Jest to orzeźwiający i wszechstronny dodatek, który dobrze komponuje się z wieloma potrawami.

Nie płać za wysyłkę swojego zamówienia!

Dopóki nowe produkty nie mają jeszcze ładnych zdjęć, oszczędzasz na kosztach wysyłki. Spróbuj czegoś nowego!

Klienci kupili również