🔥Uwaga: W temperaturze powyżej 25°C nasze produkty czekoladowe mogą się topić🔥

Okrągły kosz do garowania chleba

44,00 zł*

Ceny z VAT plus koszty wysyłki

  • Łatwy sposób pieczenia chleba
  • Wykonany z 100 % naturalnego rattanu z praktyczną tkaniną lnianą
  • Koszyk na 0,75-1 kg ciasta
  • Dla okrągłych bochenków: 28 x 14 x 7cm
  • Idealny dla profesjonalnych i amatorskich piekarzy
Rodzaj: Okrągły kosz do garowania chleba
44,00 zł

Natychmiast dostępny, czas dostawy 3-5 dni

Kup teraz: Okrągły kosz do garowania chleba

Prawdopodobnie najbardziej rozczarowujące zdanie naszego dzieciństwa: "Nie, w domu mamy jeszcze chleb". Teraz zobacz jak w mgnieniu oka zamieniamy Twoją traumę z dzieciństwa w prawdziwą miłość do chleba. Jak? Wyobraź sobie zapach świeżo upieczonego chleba unoszący się w Twoim domu. Po przekrojeniu jest przyjemnie chrupiący na zewnątrz i cudownie miękki w środku, a potem nakładasz na niego ulubione smarowidło ... Czy to nie sprawia, że ślinka Ci cieknie? Dostarczymy Ci wszystkiego, czego potrzebujesz do terapii chlebowej KoRo: najlepsze mąki dla najbardziej puszystego ciasta, pestki dyni dla chrupkości i syrop z agawy dla odrobiny słodyczy. Aby Twoje ciasto stało się duże i miękkie, a także uzyskało profesjonalną ziarnistość powierzchni, potrzebujesz tylko jednej rzeczy: kosza do garowania! Wtedy będziesz w stanie zrobić przepis babci w mgnieniu oka. Z dumą podążaj śladami babci - kup kosz do korekty już teraz!

Kosz do garowania z trzciny do idealnego chleba

Nasze kosze wykonane są z naturalnego rattanu. Tak więc otrzymujesz 100% chleba i 0% chemikaliów, kiedy używasz skrobaczki do ciasta z naszą formą. Nasza okrągła forma ma wymiary 28 x 14 x 7 cm, a więc jest średniej wielkości. Może z łatwością pomieścić 0,75-1 kg ciasta. Łatwy w użyciu: po upływie głównego czasu garowania, wystarczy umieścić ciasto w oprószonym mąką koszyku na około 30 minut. Płócienna wkładka przykrywa ciasto w czasie garowania i zapewnia luźną, zwiewną objętość! Tkanina ma również właściwości chłodzące, które zapobiegają wysychaniu ciasta i utrzymują jego świeżość na dłużej. Plusy za piękną ziarnistość ciasta, którą uzyskuje się z koszyka do wyrastania po upuszczeniu ciasta na blachę. Jeśli chcesz, możesz ponownie wykorzystać kosz na stole w jadalni, na przykład do przechowywania owoców, ciastek lub domowego chleba. Niech rozpocznie się kariera piekarza!

Kup koszyk do garowania chleba od KoRo 

Nasz okrągły kosz do garowania z naturalnego rattanu z praktyczną lnianą ściereczką wyczaruje z surowych kawałków ciasta idealne, lekkie i przewiewne bochenki chleba dla Twojego domu lub Twojej piekarni. Niezależnie od tego, czy jesteś profesjonalistą, czy początkującym, tylko jeden koszyk garowniczy dzieli Cię od wielkiej przyjemności pieczenia chleba. Zacznij od puszystego chleba owsianego lub soczystego chleba jogurtowego. Rozprostuj palce i zacznij ugniatać, kup swój koszyk do garowania już teraz!

Numer produktu: BROT_002
Pochodzenie (przetwarzanie) Wietnam
Zawartość 1 szt.
Producent KoRo
EAN/GTIN 4260718294443
Śladowe ilości Objaśnienie oznaczenia śladowych ilości
Dostawa Czas dostawy
Firma KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Material Rattan
Opis handlowy Koszyk do wyrastania ciasta
Pytania i odpowiedzi: Okrągły kosz do garowania chleba
Miazga drzewna, trzcina z rodowodem czy plastik - opinie są różne. Do naszego kosza korekcyjnego wybraliśmy naturalny rattan, czyli trzcinę rodowodową. Dzieje się tak z dwóch powodów: Kosze wykonane z tworzywa sztucznego to w zasadzie nic innego jak miski. Chociaż nie wysuszają one ciasta, są mniej świeże i przewiewne. Ponadto, korekta koszyków z naturalnych materiałów pozostawia drobne rowki, które kształtują wygląd i sprawiają, że wygląda on bardziej profesjonalnie (i jeśli mamy być szczerzy, znacznie ładniej). Co więcej, nasz koszyk do proofingu ma lnianą pokrywę z pięknym motywem KoRo. Wkładka osłania ciasto w czasie garowania w sposób odporny na zabrudzenia. Tkanina lniana ma również właściwości chłodzące: ciasto nie wysycha i dłużej zachowuje świeżość.
Przed użyciem ponownie oprósz kosz i chleb mąką. Po upływie głównego czasu wyrastania ciasto należy luźno umieścić w koszu garowniczym (wciskanie go do środka przynosi raczej efekt odwrotny do zamierzonego). Następnie przykryj ją lnianą ściereczką i pozwól ciastu fermentować. Teraz możesz rozgrzać piekarnik. Zwykle ciasto nie powinno pozostawać w koszyku dłużej niż 30 minut przed włożeniem do piekarnika.
Niezależnie od tego, czy chodzi o potrzeby piekarni, czy o hobby, nasz koszyk do garowania jest odpowiedni dla każdego, kto chce dać upust swojej energii w kuchni podczas pieczenia chleba. A jeśli tak nie jest, może służyć również jako elegancki koszyk na pieczywo lub do serwowania!
Nie zawsze trzeba używać koszyka do garowania podczas pieczenia chleba. W nagłych wypadkach można użyć wystarczająco dużej salaterki lub sitka do makaronu. Jeśli jednak improwizujesz, musisz liczyć się z tym, że ciasto nie wyrośnie idealnie i będziesz musiał obejść się bez ładnych rowków.
Jeśli po prostu wyjmiesz ciasto z formy, może ono stracić swój kształt i strukturę. Dlatego praktycznym rozwiązaniem jest odwrócenie drucianego stojaka wyłożonego papierem do pieczenia do góry nogami na kosz, a następnie wyjęcie go.
Kosz do garowania daje ciastu odpocząć przed pieczeniem i sprzyja optymalnej fermentacji. Proces ten nazywany jest również "korektą elementów". Jednak ciasto nie tylko odpoczywa, ale może się rozwijać i przybierać pożądany kształt.
Po upływie czasu spędzonego w koszu garowniczym chleb powinien się upiec... Ale kiedy ciasto jest gotowe do pieczenia? Aby określić, czy ciasto osiągnęło idealną konsystencję, można wykonać test nacisku palcem. Jeśli ciasto wydaje się zbyt małe, gdy się je naciska i stawia znaczny opór, nie jest jeszcze gotowe do pieczenia. Jeśli natomiast jest płaski i pozostawia wyraźnie widoczne ślady palców, prawdopodobnie fermentował zbyt długo. Trafisz w dziesiątkę, jeśli jest duża, elastyczna i stawia niewielki opór. Ważne, zanim zaczniesz piec: nigdy nie piecz koszyka do garowania razem z ciastem! Zamiast tego umieść ciasto na stojaku wyłożonym papierem do pieczenia, a następnie włóż je do piekarnika!
Ten kosz do proofingu ma okrągły kształt.
Okrągły kosz do proofingu wykonany z trzciny ma wymiary 28 x 14 x 7 cm, a więc jest średniej wielkości. Można w nim fermentować około 0,75-1 kg ciasta.
Jeśli chcesz wyczyścić swój nowy kosz do proofingu po użyciu, nie musisz poświęcać temu zbyt wiele uwagi. Jeśli posypałeś go dużą ilością mąki, wystarczy, że wyczyścisz go pędzelkiem. Od czasu do czasu można go również czyścić wodą, a następnie wystawić na słońce do wyschnięcia, aby usunąć wilgoć z koszyka.
Szczególnie przed pierwszym użyciem należy dobrze oprószyć mąką zarówno koszyk do garowania, jak i ciasto. Do późniejszego użycia potrzeba mniej mąki, ponieważ zawsze pozostanie trochę resztek po odmierzeniu. Szczególnie nadaje się do tego mąka żytnia, ale w przygotowaniu wypieków dobrze sprawdza się również pszenna lub orkiszowa.
Rozwój cen "Okrągły kosz do garowania chleba"

Oto jak cena zmieniała się w czasie

Wszystkie informacje bez gwarancji!

4.8/5

6 Oceny


83%
17%
0%
0%
0%
Claudia Emma H.  | 21.04.2022

Bardzo przydatne

Idealny rozmiar dla bochenka chleba!

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
Hanna P.  | 09.03.2022

Idealny dla piekarzy hobbystów

Super rozmiar i obróbka, a do tego mega praktyczne dzięki lnianej tkaninie. Wkrótce upiekę nowy chleb na zakwasie!

1 Person(en) fanden diese Information hilfreich
Anonym  | 24.02.2022

Trochę mniejszy niż oczekiwano.

Trochę mniejszy niż oczekiwano.

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
Anonym  | 16.02.2022

Top!

Jakość jest świetna!

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
Anonym  | 01.02.2022

Sehr schön verarbeitet

Sehr schön verarbeitet

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
Anonym  | 08.12.2021

Niedrogi koszyk korekcyjny wykonany z odpowiedniego materiału.

Niedrogi koszyk korekcyjny wykonany z odpowiedniego materiału.

1 Person(en) fanden diese Information hilfreich

Klienci kupili również