🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Wegańskie lody orzechowo-karmelowe Automatisch übersetzt

Łatwy 20 stycznia 2021
Czas przygotowania:
45 Min.
Czas pieczenia/odpoczynku:
2 godz.

Wspaniały tort lodowy o smaku orzeszków ziemnych, czekolady i karmelu, inspirowany batonem Snickers.

125 g Płatki owsiane
5 tbsp. Syrop klonowy
4 heaped tbs. Nerkowiec
3 heaped tbs. Masło orzechowe
1 cans Coconutmilch
1 szt. Strąk wanilii
150 ml Napój roślinny
5 tbsp. Cukier z kwiatu kokosa
4 szt. dojrzały mrożony banan pokrojony na kawałki
1 Prise Sól
1 packet niesolone, prażone orzeszki ziemne
150 g Ciemna czekolada
1 tbsp. masło wegańskie
  • Krok 1/7

    Podstawa: Wymieszaj płatki owsiane, masło orzechowe i około 2-3 łyżki syropu klonowego i wyciśnij do dużej okrągłej formy na ciasto.

  • Krok 2/7

    Kremowe nadzienie: Wymieszać puree z nerkowców, pół puszki mleka kokosowego, zamrożone banany, całą laskę wanilii i 4 łyżeczki syropu klonowego, rozprowadzić na spodzie i umieścić w zamrażarce.

  • Krok 3/7

    W międzyczasie przygotować karmel. Wymieszaj napój warzywny, drugą połowę puszki mleka kokosowego, cukier z kwiatu palmy kokosowej i trochę soli i gotuj na wolnym ogniu w garnku, aż mieszanina się zredukuje i zgęstnieje.

  • Krok 4/7

    Teraz posyp orzeszkami ziemnymi zamrożone kremowe nadzienie.

  • Krok 5/7

    Poczekaj, aż karmel lekko ostygnie i wylej go na orzeszki ziemne w tortownicy.

  • Krok 6/7

    Na koniec polej wszystko ok. 100-150 g rozpuszczonej gorzkiej czekolady (zmieszanej z odrobiną wegańskiego masła) i zamroź na kilka godzin.

  • Krok 7/7

    Pozostawić w temperaturze pokojowej na około 20 minut przed pokrojeniem.

Co inni mówią o Wegańskie lody orzechowo-karmelowe

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka