🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Wegański sos migdałowy z grzybami Automatisch übersetzt

Łatwy 25 listopada 2018
Czas przygotowania:
5 Min.
Czas przygotowania:
10 Min.

Ten pyszny wegański sos śmietanowy w niczym nie ustępuje oryginałowi i jest idealny do różnych dań z ziemniaków, makaronu i ryżu.

1 mała cebula
150 g Grzyby braune
2 tbsp. biała pasta migdałowa
200 ml Bulion warzywny
2 tbsp. biała pasta migdałowa
2 tbsp. biała pasta migdałowa
1 tbsp. Płatki drożdżowe
1 handful świeża pietruszka
1 Tsp. Czosnek w proszku
1 Tsp. Tamari
0 to taste Sól
0 to taste Pieprz
  • Krok 1/6

    Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę obrać i pokroić w kostkę.

  • Krok 2/6

    Podsmaż grzyby i cebulę na patelni z odrobiną wody lub oleju przez kilka minut.

  • Krok 3/6

    Wymieszaj bulion warzywny z pastą migdałową i dodaj do grzybów.

  • Krok 4/6

    Dodaj czosnek w proszku, płatki drożdżowe i tamari, a następnie gotuj sos na wolnym ogniu przez 5-10 minut.

  • Krok 5/6

    Posiekaj natkę pietruszki i dodaj do sosu.

  • Krok 6/6

    Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Co inni mówią o Wegański sos migdałowy z grzybami

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka