🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Tofu czosnkowo-imbirowe Automatisch übersetzt

Łatwy 3 marca 2021
Czas przygotowania:
10 Min.
Czas przygotowania:
20 Min.

Pyszne tofu z przyprawami i świeżym imbirem!

350 g Tofu
2 tbsp. Siła
1 tbsp. Syrop klonowy
2 tbsp. Sos sojowy
1 Tsp. Ocet ryżowy lub lekki ocet winny
2 Tsp. Ostry sos chili
3 szt. Ząbki czosnku
1 szt. Imbir
50 ml Woda
1 Tsp. Sezam
1 szt. Cebula dymka
  • Krok 1/3

    Przekrój tofu na pół, odciśnij ręcznikiem kuchennym i porwij na kawałki wielkości kęsa. Wymieszać 1 łyżkę skrobi z tofu i piec w temperaturze 190°C z termoobiegiem przez około 20-30 minut.

  • Krok 2/3

    Sos: Wymieszać 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki syropu ahron, sos chili, 1 łyżkę octu i 1 łyżeczkę skrobi. Posiekać czosnek i imbir. Pokroić dymkę. Podsmażyć czosnek, imbir i dymkę na oleju. Dodać sos i smażyć, aż powstanie gęsty sos. Dodać wodę i dusić.

  • Krok 3/3

    Wymieszać tofu z sosem i posypać sezamem. Podawać z ryżem.

Co inni mówią o Tofu czosnkowo-imbirowe

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka