🚨Uwaga: kończymy działalność w Polsce. 25 kwietnia to ostatni dzień na składanie zamówień! Po tym terminie kontakt z obsługą klienta będzie oczywiście wciąż możliwy.🚨

Organiczna mąka z tapioki 1 kg

27,00 zł*

Ceny z VAT plus koszty wysyłki

Wpisz swój e-mail w poniższym polu, a my powiadomimy Cię, gdy produkt będzie ponownie dostępny.
Przesyłając ten formularz akceptuję Regulamin sklepu oraz Politykę prywatności.

Przewidywany termin ponownej dostępności 13.05.2024. Rzeczywisty termin może się różnić o 1-2 dni.

Kup teraz: Organiczna mąka z tapioki 1 kg

Co to jest tapioka?

Tapioka jest pozyskiwana z tak zwanej rośliny maniok. A dokładniej, od jego korzenia. Korzeń jest szczególnie bogaty w skrobię. W wielu krajach afrykańskich i w Ameryce Południowej tapioka jest więc uważana za podstawowy produkt spożywczy. Pierwotnie roślina maniok pochodzi z Brazylii, gdzie mąka i skrobia z korzeni manioku od wielu wieków odgrywały bardzo ważną rolę. W międzyczasie jednak tapioka staje się coraz bardziej popularna w uprawie na całym świecie. Nasz syrop z tapioki wspaniale nadaje się do słodzenia i uszlachetniania potraw i napojów.


Skrobia z tapioki (lub mąka z tapioki) jest bardzo drobnym proszkiem i prawie bez smaku. Ma wysoką zawartość skrobi (do 40 %, jeśli chcesz wiedzieć dokładnie) i dlatego wspaniale nadaje się do zagęszczania sosów, zup i wielu innych. Ze względu na swój jasny, biały kolor skrobia z tapioki nadaje się również doskonale do jasnych potraw. Możesz więc używać tapioki jako świetnego zamiennika dla konwencjonalnej skrobi. Ponadto tapioka nie zawiera tłuszczu i zazwyczaj jest bezglutenowa (ale uwaga: nasza skrobia z tapioki może zawierać śladowe ilości glutenu z powodu zanieczyszczenia krzyżowego w procesie napełniania).

Myślisz, że nigdy nie słyszałeś o skrobi z tapioki? Jest bardzo prawdopodobne, że słyszałeś o popularnym środku wiążącym z korzenia manioku. Na przykład tapiokę często można spotkać w kuchni azjatyckiej. Pyszne lody mochi zawierają tapiokę, a pierogi lub makaron ryżowy również korzystają z wszechstronnego zastosowania mąki z tapioki. Czy pamiętasz jeszcze modę na bubble tea? Również w tym przypadku drobny proszek odpowiada za kremową konsystencję słodkiego napoju.

Od toksycznej do mocnej - jak powstaje tapioka?

Roślina manioku nie jest jednak od początku jadalna. W stanie surowym roślina i jej korzeń są wręcz trujące. Aby móc się nim cieszyć, konieczne jest zatem jego pilne przetworzenie. Ale w jaki sposób trująca roślina maniok staje się w końcu tapioką? Po zebraniu korzeni manioku są one dokładnie myte, a następnie miażdżone. Prawdziwa magia polega wtedy na odwirowaniu korzenia. Oznacza to, że składniki stałe i płynne są oddzielane od siebie w skomplikowanym procesie. To, co pozostaje w części stałej, to skrobia z tapioki. Następnie należy je wysuszyć i zapakować do szczelnego pojemnika - wegańskie spoiwo jest gotowe!

Jak używać skrobi z tapioki?

Skrobia z tapioki jest bardzo ekonomiczna w użyciu. Aby związać jeden litr płynu, potrzebujesz tylko około 5 do 6 łyżek stołowych naszej organicznej skrobi z tapioki. Zalecamy, aby najpierw wymieszać skrobię w zimnym płynie, a następnie szybko dodać ją do gorącej zupy lub sosu. W ten sposób nie będziesz się zmagać z grudkami lub nierównomiernym gęstnieniem.

Kup organiczną skrobię z tapioki

O ile do tej pory desperackie poszukiwania skrobi z tapioki prowadziły Cię w najdalsze zakamarki najbliższego sklepu azjatyckiego, o tyle teraz zamówienie skrobi z tapioki w KoRo jest dziecinnie proste. Środek wiążący do sosów, deserów itp. dostarczany jest bezpośrednio do Twojego domu w najlepszej jakości ekologicznej. Mąka z tapioki jest prawdziwie uniwersalna. Zamów naszą organiczną skrobię z tapioki teraz i zwiększ swoją grę w sosy, zupy i desery!

Numer produktu: TAPI_002
Zawartość 1 kg
Producent KoRo
EAN/GTIN 4260718295815
Karta katalogowa Specyfikacja
Śladowe ilości Objaśnienie oznaczenia śladowych ilości
Dostawa Czas dostawy
Uwagi odnośnie etykiety Składniki, wartości odżywcze i opakowania mogą się różnić. Aby uzyskać prawidłowe informacje, należy sprawdzić opis produktu.
Pytania i odpowiedzi: Organiczna mąka z tapioki 1 kg
Keine Suchergebnisse vorhanden.
Korzeń manioku, z którego pochodzi skrobia tapiokowa, jest toksyczny w stanie surowym. Aby w efekcie końcowym powstała pyszna skrobia z tapioki, w procesie produkcyjnym konieczne jest wykonanie kilku czynności. Najpierw korzeń jest myty i miażdżony. Następnie jest odwirowywana, skrobia jest suszona, a następnie hermetycznie pakowana.
Skrobia z tapioki jest tak popularna ze względu na długi okres przydatności do spożycia. Jeśli produkt będzie przechowywany w suchym miejscu przez cały czas, w oryginalnym opakowaniu można go przechowywać do 24 miesięcy.
Tak! Nasza skrobia z tapioki pochodzi z upraw ekologicznych. Wiemy bowiem, że nie jest łatwo kupić lokalnie drobny proszek o jakości ekologicznej. W ten sposób każdego dnia upraszczamy Twoje codzienne życie w jeszcze większym stopniu.
Tak! Skrobia z tapioki składa się wyłącznie z najdrobniejszych ekstraktów z korzenia manioku. Popularny środek wiążący jest więc w 100% wegański.
Korzeń manioku najlepiej rośnie w krajach południowych. Składnik naszej skrobi z tapioki pochodzi z Tajlandii i zapewnia najlepszą organiczną jakość bezpośrednio do Twojego domu.
Nasza skrobia z tapioki zawiera 88 g na 100 g, co oznacza, że ma wysoką zawartość węglowodanów. W sumie nasza skrobia z tapioki ma 350 kalorii na 100 g.
Skrobia z tapioki składa się wyłącznie z wyciągów z korzenia manioku i dlatego jest naturalnie bezglutenowa. Podczas napełniania może jednak dojść do zanieczyszczenia krzyżowego glutenem, dlatego nasza skrobia z tapioki nie jest uznawana za bezglutenową. Bezglutenową alternatywą jest nasza guma guar lub drobno zmielone orzechy tygrysie.
Skrobia z tapioki jest wspaniała do zagęszczania sosów, zup i wielu innych produktów. Tapioka jest prawie beztłuszczowa i świetnie zastępuje zwykłą skrobię.

Produkcja

Wurzeln mit Wurzeln in Thailand
Wurzeln mit Wurzeln in Thailand

Noch nie von einer Tapiokapflanze gehört? Kein Wunder. Tapioka ist gar keine eigene Pflanzenart. Die Stärkealternative wird aus den Wurzeln der Maniokpflanze gewonnen. Sie stammt aus Brasilien, ist aber auch in Thailand weit verbreitet. Auch unsere Tapioka kommt aus Thailand.

Wassersparer
Wassersparer

Der Maniokpflanze machen Trockenheit und karge Böden nichts aus. Sie kann 8-24 Monate nach der Pflanzung geerntet werden. Aber was interessiert uns denn die Pflanze - wir sind doch scharf auf die Wurzeln! Die werden nach der Ernte abgetrennt und dann zuerst gereinigt, geschält und anschließend gerieben.

Noch zu nass
Noch zu nass

Die Reibsel sind noch viel zu nass, um sie als Stärke benutzen zu können. Deswegen muss noch die Feuchtigkeit entfernt werden. Um die Tapioka-Reibsel vom Fruchtwasser abzutrennen wird eine Zentrifuge benutzt. Das ist aber immer noch nicht trocken genug, weswegen die Stärke jetzt nochmal mit Heißluft getrocknet werden muss.

Die inneren Werte zählen
Die inneren Werte zählen

Anschließend kann unsere Tapioka verpackt werden. Sie ist zwar geschmacksneutral, hat aber trotzdem definitiv einen Platz in Deinem Warenkorb verdient. Hier gilt ganz das Motto „Das Innere zählt“: Zwar gibt es der Geschmack nicht Preis aber Tapioka ist wortwörtlich stark.

Rozwój cen

Oto jak cena zmieniała się w czasie

Wszystkie informacje bez gwarancji!

Powiązane przepisy
Łatwy
30 Min.
Tofu czosnkowo-imbirowe
Tofu czosnkowo-imbirowe
V
Victor

Co inni mówią o Organiczna mąka z tapioki 1 kg

5/5

22 Oceny


22
0
0
0
0

5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka

Przesyłaj tylko zdjęcia i filmy o maksymalnym rozmiarze 4 MB / sztukę. Dozwolone formaty to: jpg, png, mp4, mov
U

Ulrike S.

17.04.2024

Super produkt!

Świetna jakość, wypróbowałem go po raz pierwszy, był łatwy w użyciu i działał bardzo dobrze. kciuki w górę!
S

Sieglinde H.

03.04.2024

Raz za razem, ponieważ nie muszę już odwiedzać dziesięciu sklepów bez powodzenia

Bardzo dobra jakość i cieszę się, że mogę go kupić online.

Anonimowy

01.02.2024

Empfehlenswert

Benutze es seit zwei Monaten zum Kochen und Backen und finde die Konsistenz und die Verpackung besser als bei den zwei anderen (namenlos bleibenden) Herstellern die ich davor hatte.
A

Annemarie S.

14.12.2023

Świetne i wysłane do domu za darmo

Nie mogę nic powiedzieć o jakości i przetwarzaniu, myślę, że mąka jest po prostu świetna, potrzebuję jej do brazylijskich specjałów, zwłaszcza do słynnych brazylijskich bułeczek serowych, a tutaj też trudno ją kupić.

Anonimowy

16.03.2023

Kup ponownie

Jakość jak zawsze doskonała!!!
Y

Yuliya W.

25.02.2023

Super produkt do wypieków!

Super produkt do pieczenia! Jakość jest bardzo dobra!

Anonimowy

31.12.2022

gorąco polecam

wygodne opakowanie, dobry produkt

Anonimowy

20.12.2022

Nie wyobrażam sobie mojej kuchni bez niego

Działa :)

Anonimowy

08.11.2022

Uwielbiam używać skrobi z tapioki do pieczenia chleba.

Bardzo podoba mi się ta siła. Cena też jest w porządku.

Anonimowy

21.08.2022

Super 🤍

Użyłam ich do zrobienia perełek tapioki do herbaty bąbelkowej. Wyszło świetnie. Jest to również doskonały zamiennik skrobi kukurydzianej.

Klienci kupili również