🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Prosty budyń - ciasto Automatisch übersetzt

Łatwy 24 stycznia 2020
Czas przygotowania:
30 Min.
Czas przygotowania:
35 Min.

Soczyste ciasto budyniowe z dużą ilością kruszonki na wierzchu - idealny towarzysz na następne przyjęcie przy kawie. I jest naprawdę łatwe do upieczenia.

550 g Mąka
175 g Cukier
2 packet Cukier waniliowy
2 Ei
325 g Masło
1 Prise Sól
500 ml Napój roślinny
2 packet Krem waniliowy w proszku
  • Krok 1/7

    Umieścić 250 g mąki, 75 g cukru, 125 g masła, 1 jajko, 1 saszetkę cukru waniliowego i szczyptę soli w robocie kuchennym i miksować do uzyskania gładkiego ciasta. Wstawić ciasto do lodówki na 30 minut.

  • Krok 2/7

    Przygotuj budyń zgodnie z instrukcjami na opakowaniu, ale użyj nieco mniej mleka niż wskazano (maksymalnie 500 ml). Wbij jajko i włóż ciasto do lodówki.

  • Krok 3/7

    Rozgrzej piekarnik do temperatury 175°C na górze i na dole.

  • Krok 4/7

    Wyjąć ciasto z lodówki i umieścić w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.

  • Krok 5/7

    Umieść wszystkie składniki na kruszonkę w misce i wymieszaj.

  • Krok 6/7

    Wlać krem do tortownicy i posypać kruszonką.

  • Krok 7/7

    Piec ciasto przez około 35 minut.

Co inni mówią o Prosty budyń - ciasto

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka