🚨Uwaga: kończymy działalność w Polsce. 25 kwietnia to ostatni dzień na składanie zamówień! Po tym terminie kontakt z obsługą klienta będzie oczywiście wciąż możliwy.🚨

Mąka pszenna typ 550 1 kg

4,50 zł*

Ceny z VAT plus koszty wysyłki

  • 100 % mąka pszenna
  • Typ 550: delikatna i przyczepna
  • Wszechstronne zastosowanie
  • Do pieczenia chleba, makaronu i innych produktów.
  • Źródło błonnika i białka
Ilość

Natychmiast dostępny, czas dostawy 3-5 dni roboczych

Kup teraz: Mąka pszenna typ 550 1 kg

"Kto pierwszy, ten lepszy", czy wiesz skąd pochodzi to powiedzenie? Nie? No to uważaj! Odpowiednik słowa "kto pierwszy, ten lepszy" pochodzi z czasów średniowiecza. W tym czasie chłopi zanosili zebrane zboże do najbliższego młyna, aby zmielić je na mąkę. Zasadą było, że ten, kto pierwszy przyniósł swoje ziarno do młyna, ten też pierwszy je mielił. Pozostali rolnicy musieli ustawić się w kolejce i czekać na swoją kolej. Innymi słowy: kto pierwszy, ten lepszy!

Jak dobrze, że nie musisz czekać na młyn, a jedynie na kolejne zamówienie KoRo, dzięki czemu już niedługo będziesz mógł trzymać w rękach swoją najlepszą mąkę pszenną. Zmielona grubiej niż mąka pszenna typ 405, nasz typ 550 jest prawdziwym źródłem błonnika i białka. Lekka, poręczna mąka oferuje idealną konsystencję do pieczenia. Możesz ją używać na wiele sposobów, na przykład do przygotowania następnej pizzy, makaronu lub ciasta drożdżowego - albo do pieczenia lekkiego chleba.

Rodzaje mąk i ich różnice

405, 550, 812, 1050, 1600 - krzywe liczby, jak myślicie? To, co dla Ciebie  może wyglądać jak tajny kod do skarbca KoRo, w którym drzemie nasz unikalny przepis na słynny krem daktylowo-orzechowy, to tak naprawdę gradacja różnych rodzajów mąki. Ale co to dokładnie oznacza? Rzucimy na to trochę światła i oświecimy Cię: po zmieleniu ziaren zbóż powstaje lekka, sypka mąka. W zależności od rodzaju mąki, produkt końcowy jest albo drobny albo gruby. Po kolorze i konsystencji można najlepiej rozpoznać różne gatunki mąki. Niskie typy mąki (takie jak nasz typ 550) są drobniej zmielone i dlatego bardzo jasne, podczas gdy wysokie, grubiej zmielone typy, takie jak typ 1800, wydają się raczej ciemne. Mały sprytny fakt, którym możesz się podzielić na następnej imprezie: Zbitka liczb dla danego typu (np. 405, 550, itd.) opisuje średnią zawartość minerałów w miligramach na 100 g suchej masy. Ogólnie rzecz biorąc, można zapamiętać: im grubsza jest mąka, tym większa jest zawartość minerałów.

Prawidłowe stosowanie mąki

Różne rodzaje mąki nadają się do różnych celów: Nasza mąka pszenna typu 550 ma większą zawartość ziaren i dlatego jest nieco grubsza. Możesz jej używać jako mąki uniwersalnej do ciasta na pizzę, makaronu lub ciast. Nasza ekologiczna mąka pszenna typ 405 jest najlepsza do wypieków lekkich, takich jak ciasta, herbatniki czy biały chleb. Chcesz spróbować czegoś innego? W takim razie powinieneś zapoznać się z naszymi alternatywami dla mąki pszennej! Znajdziesz tu wszystko, od mąki z siemienia lnianego po mąkę kokosową, od mąki z ciecierzycy po mąkę ze słodkich ziemniaków - wszystko, czego dusza zapragnie.

Kup mąkę pszenną typ 550

W KoRo stawiamy na najlepszą jakość w korzystnych cenach i staramy się, aby codzienne życie było jeszcze łatwiejsze. Dlatego teraz możesz nawet zamówić u nas swoją mąkę. Nasza mąka pszenna typ 550 dostarczana jest bezpośrednio do Twojego domu w praktycznym opakowaniu 1 kg. Dzięki temu jesteś zawsze doskonale przygotowany do gotowania i pieczenia. Wierny dewizie: "Kto pierwszy, ten lepszy", kup teraz naszą mąkę pszenną typ 550!

Średnie wartości odżywcze w 100 g g
Wartość energetyczna (w kj/kcal) 1424 /  336
Tłuszcz 1.1 g
w tym kwasy nasycone 0.1 g
Węglowodany 69 g
w tym cukry 0.4 g
Błonnik pokarmowy 4 g
Białko 10.5 g
Sól 0 g
Numer produktu: MEHL_018
Data minimalnej trwałości 14.03.2025
Pochodzenie Niemcy
Pochodzenie (przetwarzanie) Niemcy
Zawartość 1 kg
Producent KoRo
EAN/GTIN 4260718293989
Karta katalogowa Specyfikacja
Śladowe ilości Objaśnienie oznaczenia śladowych ilości
Dostawa Czas dostawy
Firma KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Przechowywanie Zalecamy przechowywanie w chłodnym i suchym miejscu.
Składniki 100 % PSZENICY
Zanieczyszczenia krzyżowe Może zawierać śladowe ilości SOI, GORCZYCY i ŁUBINU.
Opis handlowy Mąka pszenna typ 550
Uwagi odnośnie etykiety Składniki, wartości odżywcze i opakowania mogą się różnić. Aby uzyskać prawidłowe informacje, należy sprawdzić opis produktu.
Prasa i dystrybutorzy Pobierz zdjęcia
Pytania i odpowiedzi: Mąka pszenna typ 550 1 kg
Keine Suchergebnisse vorhanden.
Produkcja naszej mąki pszennej jest bardzo prosta. Ziarna pszenicy są drobno mielone na mąkę pszenną. Jako typ 550 nasza mąka pszenna jest dość drobna, a dzięki optymalnym właściwościom wypiekowym dobrze nadaje się do wypieku chleba, makaronu, pizzy lub ciasta drożdżowego.
Tak, jasne! Mąka pszenna składa się wyłącznie ze zmielonej pszenicy i dlatego z natury jest wegańska.
Dzięki zawartości 10,5 g białka na 100 g, nasza mąka pszenna typ 550 jest prawdziwym źródłem białka.
Mąkę pszenną należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Nasza mąka pszenna zachowuje trwałość przez co najmniej 12 miesięcy w oryginalnie zamkniętym opakowaniu, pod warunkiem, że jest odpowiednio przechowywana.
Nie, mąka pszenna naturalnie zawiera gluten. Jeśli na przykład cierpisz na celiakię lub nietolerancję glutenu, dowiedz się o odpowiednich bezglutenowych alternatywach mąki pszennej, takich jak nasza ekologiczna mąka z ciecierzycy lub częściowo naoliwiona ekologiczna mąka z siemienia lnianego.
Nasza mąka pszenna ma 336 kalorii na 100 g.
Wiele popularnych karm dla psów zawiera mąkę pszenną jako tani wypełniacz. Ziarno w karmie dla psów nie jest samo w sobie złe. Psy potrzebują w swojej diecie węglowodanów, a także białek i tłuszczów zwierzęcych. Karma bezzbożowa dla psów ma jednak tę zaletę, że może zapobiegać problemom trawiennym, które u wielu psów występują w związku z glutenem. Nasza bezzbożowa karma dla psów ma jakość premium i przekonuje wyselekcjonowanymi składnikami oraz szerokim zakresem składników odżywczych, jak również błonnikiem.
Nasza mąka pszenna typu 550 łączy w sobie to, co najlepsze z obu światów! Chcesz uzyskać jasny, drobny mielony proszek o optymalnych właściwościach do pieczenia? W takim razie mąka pszenna typu 550 jest właśnie dla Ciebie. Nasz typ 550, mielony grubiej niż mąka pszenna typu 405, zachwyca swoją przyczepnością, a jednocześnie jest prawdziwym źródłem błonnika i białka. Naszą mąkę pszenną typ 550 można wykorzystać na wiele sposobów, np. do przygotowania następnej pizzy, makaronu, ciasta drożdżowego lub do wypieku lekkiego chleba.
W zasadzie nic nie stoi na przeszkodzie, aby podawać dziecku pszenicę z umiarem. W razie wątpliwości należy zasięgnąć porady lekarza.
Mąka pszenna typ 550 1 kg
Organiczna mąka pszenna typ 405 1 kg
Oceny
Cena 4,50 zł* 6,75 zł*
Numer artykułu MEHL_018 MEHL_020
Rozwój cen

Oto jak cena zmieniała się w czasie

Wszystkie informacje bez gwarancji!

Powiązane przepisy
Średni
10 Min.
Focaccia mit Rote-Bete-Pulver
Focaccia mit Rote-Bete-Pulver
H
Hannah R.
Łatwy
10 Min.
Saaten-Knäckebrot
Saaten-Knäckebrot
L
Lisa
Łatwy
50 Min.
Wegańskie brownies z czerwonej fasoli
Wegańskie brownies z czerwonej fasoli
A
Antonia
Łatwy
30 Min.
Wegańskie speculaas
Wegańskie speculaas
L
Lukas
Łatwy
1:05 godz.
Prosty budyń - ciasto
Prosty budyń - ciasto
A
Ann-Kathrin G.

Co inni mówią o Mąka pszenna typ 550 1 kg

4.9/5

121 Oceny


116
4
0
0
1

5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka

Przesyłaj tylko zdjęcia i filmy o maksymalnym rozmiarze 4 MB / sztukę. Dozwolone formaty to: jpg, png, mp4, mov
C

Claudia M.

13.04.2024

Bagietka mmmmh

Ponieważ zawsze ćwiczę pieczenie bagietek, wypróbowałam tę mąkę i jestem absolutnie i po raz kolejny absolutnie zachwycona. Wyrabiam ciasto za pomocą mojej uniwersalnej maszyny kuchennej T*, zostawiam je na dłużej niż jest to wymagane, a następnie otrzymuję fantastyczne bagietki. Oczywiście ważna jest również obsługa, taka jak składanie itp. Ale ta mąka całkowicie mnie przekonała. Chleby są: puszyste, przewiewne i z mnóstwem dziurek. Jestem taka szczęśliwa.
A

Alexandra B.

08.04.2024

Niezbędny

Kupuję duże ilości, ponieważ używam go do absolutnie wszystkiego (chleba, ciasta, ciasta na pizzę itp.), Jest łatwy w obróbce i doskonale smakuje.

Anonimowy

03.04.2024

👍Perfect👍

Produkt bardzo dobrej jakości Szybka dostawa Polecam znajomym i rodzinie
S

Susann L.

13.03.2024

Idealny do gromadzenia zapasów.

Zawsze zamawiam 10 kg mąki od koro. Jestem bardzo zadowolony z jakości i dostawy.

Anonimowy

27.02.2024

Kupię więcej tej mąki, uwielbiam gotować dla mojej rodziny.

Jestem zadowolony z tej mąki. Wszystko ugotowane z nią smakuje dobrze. Mąka dobrej jakości. Ugotowałem już z niej ciasto, płaski chleb, brązowy chleb, chleb na zakwasie, naleśniki.

Anonimowy

27.02.2024

Kupię więcej tej mąki, uwielbiam gotować dla mojej rodziny.

Jestem bardzo zadowolony z tej mąki. Ugotowałem już płaski chleb, naleśniki, chleb na zakwasie, brązowy chleb, ciasto. Dostawa trwała tydzień. Cena jest nie do pobicia. Kupię więcej na pewno. Polecam zdecydowanie dla każdego.
P

Pade S.

04.02.2024

Ich kaufe es gern

Ich bin super zufrieden, günstiger als im Supermarkt und besser von der Qualität her.
K

Katrin P.

25.01.2024

Bestes Preis-Leistungsverhältnis

Universalmehl zu einem super Preis. Ich verwende es zum Backen von Brot, Hefegebäck, Kuchen und Keksen.

Anonimowy

18.01.2024

Bardzo wygodne

Kupiłem go do spiżarni, zrobię dużo chleba
T

Tanja S.

12.01.2024

Nadaje się do pieczenia

Organiczna mąka wysokiej jakości. Tego właśnie oczekujesz i to właśnie otrzymujesz.

Nie płać za wysyłkę swojego zamówienia!

Dopóki nowe produkty nie mają jeszcze ładnych zdjęć, oszczędzasz na kosztach wysyłki. Spróbuj czegoś nowego!

Klienci kupili również