🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Podstawowy przepis na pudding chia Automatisch übersetzt

Łatwy 16 czerwca 2020
Czas przygotowania:
10 Min.
Czas pieczenia/odpoczynku:
3 godz.

Bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu jest ten podstawowy przepis z nasionami chia.

15 g Chiasamen
1 Tsp. Stewia w proszku, Xucker lub syrop z agawy
50 g Napój roślinny, niesłodzony
0,5 Tsp. Wanilia w proszku, opcjonalnie
0,5 Tsp. Cynamon, opcjonalnie
100 g ciepła woda
  • Krok 1/6

    Umieść nasiona chia i wodę w szklance i mieszaj przez 30 sekund. Upewnij się, że nie tworzą się grudki.

  • Krok 2/6

    Teraz możesz dodać cynamon, wanilię w proszku i słodzik. Ponownie wszystko dobrze wymieszaj.

  • Krok 3/6

    Po 10 minutach parzenia można dodać napój roślinny. Wszystko dobrze wymieszaj i umieść dobrze zamknięty słoik w lodówce. Ważne jest, aby w szklance nie tworzyły się grudki. Dlatego mieszaj raz za często, a nie za mało.

  • Krok 4/6

    Nasiona chia powinny odpoczywać w lodówce przez co najmniej 3 godziny. Najlepiej jest przygotować pudding chia poprzedniego dnia, wtedy będzie miał idealną konsystencję następnego dnia i będzie przyjemnie zimny.

  • Krok 5/6

    Dodaj 3-4 łyżki płatków owsianych (+60 g napoju roślinnego) lub trochę więcej polewy. Jeśli pudding chia jest zbyt twardy, dodaj więcej napoju roślinnego. Pudding chia powinien mieć konsystencję budyniu i nie powinien być zbyt twardy.

  • Krok 6/6

    Podgrzej 150 g mrożonych jagód w garnku i zalej puddingiem chia. Dodaj trochę banana do jagód, aby były słodkie. Możesz również użyć miodu lub innego cukru, który masz w domu.

Co inni mówią o Podstawowy przepis na pudding chia

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka