🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Orzechowe risotto Automatisch übersetzt

Łatwy 5 grudnia 2019
Czas przygotowania:
20 Min.
Czas przygotowania:
20 Min.

Kto by pomyślał, że risotto i orzechy włoskie tak dobrze do siebie pasują?

700 ml Bulion warzywny
300 g Risotto
200 g Orzechy włoskie
1 Cebula
1 tbsp. Przecier z orzechów włoskich
100 g Grzyby
150 ml Białe wino
80 g Parmezan lub płatki drożdżowe
3 Tsp. Masło lub margaryna
0 to taste Sól i pieprz
  • Krok 1/4

    Orzechy włoskie grubo posiekać, uprażyć na patelni bez tłuszczu na złoty kolor i pozostawić do ostygnięcia na talerzu. Zetrzeć parmezan i odstawić na bok.

  • Krok 2/4

    Podsmaż cebulę i grzyby na dużej patelni z masłem. Gdy cebula się zeszkli, dodać ryż i lekko podsmażyć. Następnie zalej wszystko białym winem i pozwól mu odparować. Następnie dodać bulion warzywny i wymieszać.

  • Krok 3/4

    Dusić ryż na małym ogniu przez około 20 minut. Doprawić solą lub pieprzem do smaku. Wyłączyć ogień i dodać parmezan.

  • Krok 4/4

    Na koniec dodaj orzechy włoskie. Wskazówka: Użyj puree z orzechów włoskich jako polewy do risotto.

Co inni mówią o Orzechowe risotto

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka