🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Mangokuchen bez pieczenia Automatisch übersetzt

Średni 5 listopada 2021
Czas przygotowania:
45 Min.
Czas pieczenia/odpoczynku:
2 godz.

Pyszne ciasto z mango na bazie orzechów i kremu kokosowego.

250 g Orzechy włoskie
2 Tsp. Olej kokosowy
150 g Daktyle Medjool
250 g Migdały
250 g Orzechy nerkowca
400 g Coconutmilch
1 Prise Sól
7 g Agar-Agar
2 szt. Mango
200 g Skyr (wegański)
0 to taste płatki kokosowe
  • Krok 1/4

    Aby przygotować bazę, rozpuść olej kokosowy i miksuj z daktylami i orzechami w blenderze o dużej mocy przez około 1 minutę. Wyciśnij lepką masę do formy na ciasto, a następnie włóż do lodówki do schłodzenia.

  • Krok 2/4

    Aby przygotować krem, obierz mango (odłóż kilka kostek do dekoracji) i zetrzyj je na puree. Wymieszać 100 ml mleka kokosowego z 3,5 g agar-agar i gotować na wolnym ogniu w rondelku przez około 1 minutę. Zdjąć rondel z ognia i dobrze wymieszać z pozostałym mlekiem kokosowym, szczyptą soli, wegańskim Skyr i puree z mango. Rozprowadzić masę na orzechowym spodzie do uzyskania gładkiej konsystencji i ponownie wstawić do lodówki.

  • Krok 3/4

    Aby przygotować galaretkę z mango, obierz i rozgnieć drugie mango. Następnie wymieszać 100 ml wody z pozostałym agar agar i gotować na wolnym ogniu przez około 1 minutę. Zdjąć patelnię z ognia, wymieszać z puree z mango i dobrze rozprowadzić masę mango na schłodzonym kremie kokosowym. Schłodzić ciasto przez co najmniej 2 godziny, aby krem zastygł.

  • Krok 4/4

    Nach Belieben mit Kokosflocken dekorieren.

Co inni mówią o Mangokuchen bez pieczenia

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka