🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Placki z groszku i mięty z kremem jabłkowo-chrzanowym i sałatką z ogórka Automatisch übersetzt

Łatwy 4 grudnia 2020
Czas przygotowania:
30 Min.

Te placuszki nie tylko dobrze smakują, ale ich jasna zieleń sprawia, że przyciągają wzrok.

125 g Mąka
500 g Groszek
200 ml Krem
1 szt. Cytryna
2 Jajka
1 bunch Cebula dymka
1 bunch Mięta
3 tbsp. Meerrettich
1 Prise Sól
1 szt. Gurke
0 bunch Koper
100 g Jogurt
1 Prise Pieprz
1 szt. Apple
  • Krok 1/7

    Umyć ogórka i pokroić w cienkie plasterki. Wymieszać jogurt, 2 łyżki soku z cytryny, sól, pieprz i koperek i dodać do ogórka.

  • Krok 2/7

    Krótko zagotować groszek i odcedzić.

  • Krok 3/7

    Oddziel miętę od łodyg, umyj dymkę i posiekaj.

  • Krok 4/7

    Zmiksuj groszek, jajka, miętę i mąkę w blenderze na gładką masę.

  • Krok 5/7

    Doprawić solą i pieprzem, uformować placki i odstawić na krótki czas.

  • Krok 6/7

    Śmietanę ubić na sztywno, jabłko drobno zetrzeć, wymieszać z sokiem z cytryny, chrzanem i śmietaną.

  • Krok 7/7

    Dobrze usmażyć placki z obu stron i podawać z kremem chrzanowym i sałatką z ogórków.

Co inni mówią o Placki z groszku i mięty z kremem jabłkowo-chrzanowym i sałatką z ogórka

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka