🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Ciasto czekoladowe z masłem orzechowym Automatisch übersetzt

Średni 9 lutego 2021
Czas przygotowania:
20 Min.
Czas przygotowania:
1:05 godz.

Pyszne ciasto ze słodką nutą na zimę.

250 g Mąka orkiszowa
100 g Ksylitol
50 g Mąka arachidowa
50 g Cukier z kwiatu kokosa
2 Tsp. Soda oczyszczona
100 ml Öl
160 g Masło orzechowe
0,5 Tsp. Wanilia w proszku
300 ml Napój owsiany
2 Tsp. Ocet jabłkowy
2 tbsp. Krople czekolady
20 g Kakao w proszku
2 Prise(n) Sól
  • Krok 1/8

    Wymieszaj obie mąki, ksylitol i cukier kokosowy, wanilię i sodę oczyszczoną.

  • Krok 2/8

    Wymieszaj napój owsiany z octem jabłkowym, a następnie dodaj do suchych składników.

  • Krok 3/8

    Ostrożnie dodaj olej i delikatnie wymieszaj wszystkie płynne składniki z suchymi, nie mieszając zbyt mocno.

  • Krok 4/8

    Podzielić ciasto na dwie miski.

  • Krok 5/8

    Połowę ciasta wymieszać z solą i masłem orzechowym. Drugą połowę ciasta wymieszać z kakao w proszku i dropsami czekoladowymi (w razie potrzeby dodać mały łyk napoju owsianego).

  • Krok 6/8

    Teraz natłuść formę do bochenka i wlej dwa ciasta warstwami, lekko mieszając warstwy widelcem lub łyżką.

  • Krok 7/8

    Piec ciasto w rozgrzanym piekarniku przez około 65 minut. Pozostawić ciasto do ostygnięcia, a następnie wyjąć z formy.

  • Krok 8/8

    Udekoruj rozpuszczoną czekoladą, kropelkami czekoladowymi lub orzeszkami ziemnymi według uznania.

Co inni mówią o Ciasto czekoladowe z masłem orzechowym

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka