🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Bezglutenowa bagietka Supergrain Automatisch übersetzt

Średni 3 listopada 2020
Czas przygotowania:
15 Min.
Czas przygotowania:
30 Min.
Czas pieczenia/odpoczynku:
15 Min.

Ta pyszna bagietka w ogóle nie potrzebuje mąki i jest idealna, aby spróbować czegoś innego.

  • Krok 1/11

    Ubij jajka z solą, aż się spienią.

  • Krok 2/11

    W drugim naczyniu wymieszaj zmielone złote siemię lniane, mąkę migdałową, białko konopne, błonnik bambusowy i zmieloną łuskę psyllium.

  • Krok 3/11

    Teraz dodaj olej do jajek.

  • Krok 4/11

    Dodaj twaróg do miski z olejem i jajkami i ubij wszystko.

  • Krok 5/11

    Teraz wymieszaj suche składniki z masą jajeczną.

  • Krok 6/11

    Pozostaw ciasto na co najmniej 15 minut, aby odpoczęło.

  • Krok 7/11

    Uformuj ciasto w kształt bagietki. Mała wskazówka: wlej trochę wody do klucza i włóż go do piekarnika.

  • Krok 8/11

    Opcjonalnie dodaj teraz nasiona lub pestki na bagietkę.

  • Krok 9/11

    Piec bagietkę przez 30-40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180º.

  • Krok 10/11

    Czas pieczenia zależy od piekarnika. Po 30 minutach sprawdź po raz pierwszy, czy kolor jest złotobrązowy, a bagietka chrupiąca.

  • Krok 11/11

    Pozostawić do ostygnięcia przed pokrojeniem.

Co inni mówią o Bezglutenowa bagietka Supergrain

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka