Organiczna mąka lniana złota częściowo odtłuszczona 1 kg
34,00 zł*
Ceny z VAT plus koszty wysyłki
Natychmiast dostępny, czas dostawy 3-5 dni
Kup teraz: Organiczna mąka lniana złota częściowo odtłuszczona 1 kg
Uwielbiasz zapach świeżo upieczonego chleba? Szukasz alternatywy dla tradycyjnych mąk? W takim razie mamy coś dla Ciebie: złotą mąkę lnianą! Dzięki niej z łatwością upieczesz swój własny chleb i wniesiesz swoje wypieki na nowy poziom! Kup teraz mąkę lnianą złotą w praktycznym opakowaniu o wielkości 1 kg - i bądź gotowy na nowe eksperymenty z chlebem!
Mąka lniana złota: mąka z nasion lnu złocistego
Nasza złota mąka z siemienia lnianego jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych mąk: super wszechstronna i bogata w składniki odżywcze. Ponieważ dosłownie mamy tu przed sobą złoty skarb: nasza alternatywa mąki z siemienia lnianego jest prawdziwą bombą proteinową, a w połączeniu z wysoką zawartością błonnika - nie ma sobie równych. Co więcej, mąka z siemienia lnianego w niczym nie ustępuje mące pszennej podczas gotowania czy pieczenia!
Siemię lniane złociste a siemię lniane brązowe
Zapewne znasz przede wszystkim brązowe siemię lniane, prawda? Jest to również rodzaj siemienia lnianego, który częściej można znaleźć w sklepach. Złote nasiona lnu stanowią odrębną odmianę. Najbardziej oczywistą różnicą jest kolor, ale również smak nie jest taki sam. Złociste nasiona lnu mają nieco łagodniejszy smak niż brązowa odmiana. Wreszcie, co nie mniej ważne: zdolność pęcznienia; obie odmiany mają bardzo wysoką zdolność pęcznienia, jednak złote nasiona pęcznieją bardziej niż brązowe. Dlatego należy zawsze używać siemienia lnianego z odpowiednią ilością wody i dodawać odpowiednią ilość płynu do złotej mąki lnianej.
Przepisy dla Twojej kuchni
Czy chcesz dodać więcej białka do swojej diety lub ograniczasz spożycie węglowodanów? Nic prostszego! Co powiesz na chrupiące ciasto na pizzę z dodatkiem złotego siemienia lnianego lub soczysty chlebek proteinowy - brzmi dobrze? Zajrzyj więc na nasz blog kulinarny! Znajdziesz tam setki przepisów, które możesz łatwo zmodyfikować. Ale uwaga: złota mąka lniana jest o wiele bardziej wiążąca niż mąka bogata w gluten. Oznacza to, że w najlepszym przypadku wystarczy dodać więcej płynu - aż do uzyskania zadowalającej konsystencji. Mąka doskonale nadaje się również do zagęszczania sosów lub jako zamiennik jajka - na co czekasz? Kup teraz mąkę lnianą złotą w kilogramowym opakowaniu!
Średnie wartości odżywcze | w 100 g g |
---|---|
Wartość energetyczna (w kj/kcal) | 1218 / 293 |
Tłuszcz | 6.6 g |
w tym kwasy nasycone | 0.4 g |
Węglowodany | 2.5 g |
w tym cukry | 2.5 g |
Błonnik pokarmowy | 42 g |
Białko | 35 g |
Salz | 0.1 g |
Numer produktu: | LEIN_007 |
---|---|
Pochodzenie (przetwarzanie) | Niemcy |
Pochodzenie organiczne | Rolnictwo z UE |
Zawartość | 1 kg |
Producent | KoRo |
EAN/GTIN | 4260654788686 |
Karta katalogowa | Specyfikacja |
Organ kontroli ekologicznej & pochodzenie ekologiczne |
|
Śladowe ilości | Objaśnienie oznaczenia śladowych ilości |
Dostawa | Czas dostawy |
Firma |
KoRo Handels GmbH Hauptstraße 26, 10827 Berlin |
Przechowywanie | Zalecamy przechowywanie w chłodnym, suchym miejscu z dala od źródeł światła |
Składniki | 100 % złotego siemienia lnianego* *z kontrolowanych upraw ekologicznych |
Zanieczyszczenia krzyżowe | Może zawierać śladowe ilości GLUTENU, SOI, ORZECHÓW ZIEMNYCH, SEZAMU i innych ORZECHÓW. |
Data przydatności do spożycia | 31.12.2022 |
Opis handlowy | Organiczna złota mąka lniana częściowo odtłuszczona |
Prasa i dystrybutorzy | Pobierz zdjęcia |
Oto jak cena zmieniała się w czasie
Wszystkie informacje bez gwarancji!
Zaloguj się
Przydatna mąka do chleba keto
Służy do wypieku chleba. Dobrze łączy się z innymi składnikami. Dobry stosunek jakości do ceny
Bardzo dobrze 😊
Bardzo dobrze 😊
Gorąco polecam! Jakość super!
Super produkt, świetnie nadaje się do pieczenia bułeczek! Koro jest godne polecenia, świetne produkty i uczciwa cena!!!! Uwielbiam to!!!
Doskonała
Doskonała alternatywa dla mąki pszennej, zrobiłem z niej pizzę i byłem naprawdę zaskoczony jej łagodnym smakiem. Zastosowałam się do zalecenia Koro, aby dobrze nawodnić mąkę, ponieważ naprawdę wchłania ona więcej wody. Bardzo mi smakowało, teraz spróbuję upiec chleb, ale pizza to strzał w 10!
Doskonałe do pieczenia wytrawnych potraw
Moim zdaniem lepiej sprawdza się jako zamiennik mąki w daniach pikantnych. Jak chleb i pizza. Lepiej wchłania płyny i nie potrzeba tak dużo mąki. Lepiej wypada w porównaniu ze zwykłą mąką lnianą, ponieważ ma łagodniejszy smak.
-
-