🍇 Proszki owocowe

3 produkty
Usuń filtry
 
  •  
od do
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Nie znaleziono żadnych pasujących wyników!
Gefriergetrocknetes Erdbeerpulver | 250 g
Liofilizowana truskawka w proszku 250 gr
58,00 zł *
232,00 zł * za kg

w tym VAT plus wysyłka

Gefriergetrocknetes schwarzes Johannisbeerepulver | 250 g
Liofilizowana czarna porzeczka w proszku 250 gr
46,00 zł *
184,00 zł * za kg

w tym VAT plus wysyłka

Gefriergetrocknetes Himbeerpulver | 250 g
Liofilizowana malina w proszku 250 gr
56,00 zł *
224,00 zł * za kg

w tym VAT plus wysyłka

Najwyższej jakości liofilizowane owoce w proszku

Oprócz smacznych suszonych owoców i chrupiących owoców liofilizowanych, w naszej ofercie posiadamy również naturalny proszek owocowy. Teraz możesz cieszyć się smakiem swoich ulubionych owoców także poza sezonem!

Suszenie sublimacyjne – owocowa przyjemność przez cały rok

Owoce tropikalne dostępne w sklepach nie są tak słodkie i soczyste jak w kraju, z którego pochodzą. By dotrzeć do nas, zanim ulegną zepsuciu, są zbierane jako jeszcze niedojrzałe. Tracą przez to często swój smak i aromat. Dzięki liofilizacji w kraju pochodzenia, owoce można zbierać jako dojrzałe, a następnie suszyć. To właśnie dlatego nasz liofilizowany ananas w proszku jest tak cudownie słodki i aromatyczny – nie zawierając przy tym żadnych wzmacniaczy smaku.

Staranny proces konserwacji

Produkcja proszku owocowego to bardzo delikatny proces. Po zebraniu dojrzałych owoców za pomocą specjalnego procesu próżniowego usuwana jest z nich ciecz. Oprócz tego owoce są mrożone. To wszystko nazywamy sublimacją – zamiast powrócić w stan płynny, cząsteczki wody zamieniają się w parę, zapewniając długi okres przydatności do spożycia. Suszone owoce mielimy następnie na drobny proszek owocowy.

Witaminy zawarte w proszku owocowym zostają zachowane

Zastanawiałeś się może, czy proszek z liofilizowanych owoców jest tak samo zdrowy jak tradycyjne owoce? Mamy dla Ciebie dobrą wiadomość. Podczas liofilizacji, w proszku owocowym zachowana zostaje większość witamin. Zwykłe owoce możesz zatem bez obaw zastąpić liofilizowanymi owocami w proszku. To doskonała alternatywa, zwłaszcza zimą, gdy trudniej jest dostać świeże owoce.

Owocowa różnorodność: proszek z liofilizowanych owoców

Od malinowej słodyczy po egzotyczny smak brzoskwini - KoRo oferuje rozmaite proszki owocowe – z pewnością znajdziesz coś dla siebie.

Smak lata w Twoim domu

 

Jeśli piłeś kiedyś tradycyjne mango lassi, łatwo zauważysz, że w naszym kraju napój ten oferuje jedynie namiastkę oryginalnego aromatu. Ale to już przeszłość. Z naszym liofilizowanym mango w proszku przygotujesz świeże mango lassi o intensywnym owocowym smaku. Rozkoszuj się prawdziwym orzeźwieniem, zwłaszcza w upalne letnie dni.

Moc jagód w proszku

Wszyscy uwielbiamy owoce jagodowe w rozmaitych odmianach. Jeszcze do niedawna na przykład sezon truskawkowy żegnany był ze smutkiem. Świeży koktajl z truskawek zimą nie musi już być tylko marzeniem, a to wszystko dzięki naszym liofilizowanym truskawkom w proszku, dzięki którym wyczarujesz coś pysznego!

Liofilizowane owoce w proszku – z czym to się je

Zastosowania proszku owocowego są nieograniczone. W większości przepisów świeże owoce z powodzeniem zastąpisz naszymi proszkami.

Nieziemskie koktajle i smoothie bowls

Masz ochotę na pyszny koktajl lub smoothie bowl? Zamiast egzotycznej jagody acai dodaj naszą rodzimą czarną porzeczkę - wybierz dodatki, udekoruj i gotowe!

Pieczenie z proszkiem z liofilizowanych owoców

Proszek owocowy jest również używany do słodkich smakołyków, takich jak praliny. Ich miłośnicy mieszają proszek owocowy z ganache - mieszanką kuwertury i śmietany - którym oblewają i zdobią praliny. Zapewnia to owocowo-czekoladowe doznania smakowe i przyprawia miłośników łakoci o szybsze bicie serca. Szczególnie polecamy do tego nasz proszek malinowy.

Przepisy z liofilizowanymi owocami w proszku

Na naszym blogu kulinarnym  znajdziesz wiele przepisów z wykorzystaniem proszków owocowych. Przekonasz się, że proszek owocowy na stałe powinien zagościć w Twojej kuchni.

Proszku z buraków możesz użyć na przykład do pieczenia lub barwienia żywności. Ten przepis na domowe lody można uzupełnić o proszek z buraków - a intensywny kolor wzmocni wrażenia smakowe. W końcu jesz także oczami. Jeśli wolisz coś wytrawnego, wypróbuj hummus z burakami.

 Wszystkie pytania odnośnie proszków owocowych

Chcielibyśmy przekazać Ci wszystkie niezbędne informacje na temat naszych suszonych owoców. Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące konkretnego produktu, najlepiej sprawdzić jego specyfikację dostępną na naszej stronie. Jeśli jednak nie znajdziesz tam tego, czego szukasz, skontaktuj się z nami przez e-mail lub nasze media społecznościowe, a z chęcią Ci pomożemy. 

Czemu służy liofilizacja??

Dzięki temu procesowi, owoce zachowują kolor, aromat i większość składników odżywczych. Będziesz mógł cieszyć się smakiem truskawek przez cały rok, także poza sezonem. Proszek owocowy ma bardzo długą datę ważności, a nawet po upływie kilku miesięcy nadal zachowuje dużą część witamin.

Na czym polega liofilizacja??

Podczas suszenia sublimacyjnego z żywności usuwana jest prawie cała woda. Świeża żywność jest najpierw mrożona, a następnie przenoszona do próżni. Pod wpływem powstającego podciśnienia zawarta w żywności woda sublimuje, czyli przechodzi bezpośrednio ze stanu stałego do gazowego.

Czy proszki z liofilizowanych owoców zawierają cukier??

Proszki od Koro zawiera 100% owoców. Nasze liofilizowane owoce w proszku zawierają naturalnie występujące cukry – tak więc proszek nie jest całkowicie pozbawiony cukru.

Nie używamy natomiast dodatków takich jak konserwanty czy cukry dodane. Wyjątkiem jest nasz proszek brzoskwiniowy, do którego dodaliśmy 3% cukru. W przeciwnym razie miałby on zbyt kwaśny smak.

Czy proszek z liofilizowanych owoców zawiera witaminy??

Liofilizacja to złożony i żmudny proces, pozwala jednak zachować dużą część witamin.

Zalecane ilości?

To kwestia indywidualna – w niektórych przypadkach wystarcza nawet łyżeczka proszku owocowego. Używaj ilości, które uważasz za odpowiednie dla siebie.

Rodzaje proszków owocowych?

Oferujemy między innymi następujące rodzaje proszków owocowych:

Jak przechowywać proszki owocowe?

 Owoce liofilizowane w proszku należy przechowywać próżniowo w temperaturze pokojowej. Aby uniknąć zbrylania proszku, pamiętaj, by chronić go przed wilgocią.

Najwyższej jakości liofilizowane owoce w proszku Oprócz smacznych suszonych owoców i chrupiących owoców liofilizowanych, w naszej ofercie posiadamy również naturalny proszek owocowy. Teraz... dowiedz się więcej »
Zamknij okno
Proszki owocowe

Najwyższej jakości liofilizowane owoce w proszku

Oprócz smacznych suszonych owoców i chrupiących owoców liofilizowanych, w naszej ofercie posiadamy również naturalny proszek owocowy. Teraz możesz cieszyć się smakiem swoich ulubionych owoców także poza sezonem!

Suszenie sublimacyjne – owocowa przyjemność przez cały rok

Owoce tropikalne dostępne w sklepach nie są tak słodkie i soczyste jak w kraju, z którego pochodzą. By dotrzeć do nas, zanim ulegną zepsuciu, są zbierane jako jeszcze niedojrzałe. Tracą przez to często swój smak i aromat. Dzięki liofilizacji w kraju pochodzenia, owoce można zbierać jako dojrzałe, a następnie suszyć. To właśnie dlatego nasz liofilizowany ananas w proszku jest tak cudownie słodki i aromatyczny – nie zawierając przy tym żadnych wzmacniaczy smaku.

Staranny proces konserwacji

Produkcja proszku owocowego to bardzo delikatny proces. Po zebraniu dojrzałych owoców za pomocą specjalnego procesu próżniowego usuwana jest z nich ciecz. Oprócz tego owoce są mrożone. To wszystko nazywamy sublimacją – zamiast powrócić w stan płynny, cząsteczki wody zamieniają się w parę, zapewniając długi okres przydatności do spożycia. Suszone owoce mielimy następnie na drobny proszek owocowy.

Witaminy zawarte w proszku owocowym zostają zachowane

Zastanawiałeś się może, czy proszek z liofilizowanych owoców jest tak samo zdrowy jak tradycyjne owoce? Mamy dla Ciebie dobrą wiadomość. Podczas liofilizacji, w proszku owocowym zachowana zostaje większość witamin. Zwykłe owoce możesz zatem bez obaw zastąpić liofilizowanymi owocami w proszku. To doskonała alternatywa, zwłaszcza zimą, gdy trudniej jest dostać świeże owoce.

Owocowa różnorodność: proszek z liofilizowanych owoców

Od malinowej słodyczy po egzotyczny smak brzoskwini - KoRo oferuje rozmaite proszki owocowe – z pewnością znajdziesz coś dla siebie.

Smak lata w Twoim domu

 

Jeśli piłeś kiedyś tradycyjne mango lassi, łatwo zauważysz, że w naszym kraju napój ten oferuje jedynie namiastkę oryginalnego aromatu. Ale to już przeszłość. Z naszym liofilizowanym mango w proszku przygotujesz świeże mango lassi o intensywnym owocowym smaku. Rozkoszuj się prawdziwym orzeźwieniem, zwłaszcza w upalne letnie dni.

Moc jagód w proszku

Wszyscy uwielbiamy owoce jagodowe w rozmaitych odmianach. Jeszcze do niedawna na przykład sezon truskawkowy żegnany był ze smutkiem. Świeży koktajl z truskawek zimą nie musi już być tylko marzeniem, a to wszystko dzięki naszym liofilizowanym truskawkom w proszku, dzięki którym wyczarujesz coś pysznego!

Liofilizowane owoce w proszku – z czym to się je

Zastosowania proszku owocowego są nieograniczone. W większości przepisów świeże owoce z powodzeniem zastąpisz naszymi proszkami.

Nieziemskie koktajle i smoothie bowls

Masz ochotę na pyszny koktajl lub smoothie bowl? Zamiast egzotycznej jagody acai dodaj naszą rodzimą czarną porzeczkę - wybierz dodatki, udekoruj i gotowe!

Pieczenie z proszkiem z liofilizowanych owoców

Proszek owocowy jest również używany do słodkich smakołyków, takich jak praliny. Ich miłośnicy mieszają proszek owocowy z ganache - mieszanką kuwertury i śmietany - którym oblewają i zdobią praliny. Zapewnia to owocowo-czekoladowe doznania smakowe i przyprawia miłośników łakoci o szybsze bicie serca. Szczególnie polecamy do tego nasz proszek malinowy.

Przepisy z liofilizowanymi owocami w proszku

Na naszym blogu kulinarnym  znajdziesz wiele przepisów z wykorzystaniem proszków owocowych. Przekonasz się, że proszek owocowy na stałe powinien zagościć w Twojej kuchni.

Proszku z buraków możesz użyć na przykład do pieczenia lub barwienia żywności. Ten przepis na domowe lody można uzupełnić o proszek z buraków - a intensywny kolor wzmocni wrażenia smakowe. W końcu jesz także oczami. Jeśli wolisz coś wytrawnego, wypróbuj hummus z burakami.

 Wszystkie pytania odnośnie proszków owocowych

Chcielibyśmy przekazać Ci wszystkie niezbędne informacje na temat naszych suszonych owoców. Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące konkretnego produktu, najlepiej sprawdzić jego specyfikację dostępną na naszej stronie. Jeśli jednak nie znajdziesz tam tego, czego szukasz, skontaktuj się z nami przez e-mail lub nasze media społecznościowe, a z chęcią Ci pomożemy. 

Czemu służy liofilizacja??

Dzięki temu procesowi, owoce zachowują kolor, aromat i większość składników odżywczych. Będziesz mógł cieszyć się smakiem truskawek przez cały rok, także poza sezonem. Proszek owocowy ma bardzo długą datę ważności, a nawet po upływie kilku miesięcy nadal zachowuje dużą część witamin.

Na czym polega liofilizacja??

Podczas suszenia sublimacyjnego z żywności usuwana jest prawie cała woda. Świeża żywność jest najpierw mrożona, a następnie przenoszona do próżni. Pod wpływem powstającego podciśnienia zawarta w żywności woda sublimuje, czyli przechodzi bezpośrednio ze stanu stałego do gazowego.

Czy proszki z liofilizowanych owoców zawierają cukier??

Proszki od Koro zawiera 100% owoców. Nasze liofilizowane owoce w proszku zawierają naturalnie występujące cukry – tak więc proszek nie jest całkowicie pozbawiony cukru.

Nie używamy natomiast dodatków takich jak konserwanty czy cukry dodane. Wyjątkiem jest nasz proszek brzoskwiniowy, do którego dodaliśmy 3% cukru. W przeciwnym razie miałby on zbyt kwaśny smak.

Czy proszek z liofilizowanych owoców zawiera witaminy??

Liofilizacja to złożony i żmudny proces, pozwala jednak zachować dużą część witamin.

Zalecane ilości?

To kwestia indywidualna – w niektórych przypadkach wystarcza nawet łyżeczka proszku owocowego. Używaj ilości, które uważasz za odpowiednie dla siebie.

Rodzaje proszków owocowych?

Oferujemy między innymi następujące rodzaje proszków owocowych:

Jak przechowywać proszki owocowe?

 Owoce liofilizowane w proszku należy przechowywać próżniowo w temperaturze pokojowej. Aby uniknąć zbrylania proszku, pamiętaj, by chronić go przed wilgocią.

Wybierz kraj

Polen
Polen
Deutsch
Deutsch
Österreich
Österreich
Schweiz
Schweiz
English
English
Français
Français
Nederlands
Nederlands
Finnland
Finnland
Italien
Italien
Spanien
Spanien
Dänemark
Dänemark
Portugal
Portugal