Co powiesz na naleśniki z nutą daktyli i kokosa? Te letnie smaki przeniosą Cię na nadmorskie wyspy. Te naleśniki są tak puszyste, jak tylko można sobie wymarzyć i gwarantujemy, że są łatwe do zrobienia! Wszystko zależy od Ciebie!
Składniki
- 15 g mąki kokosowej
- 35 g mąki orkiszowej
- 1 jajko
- 100 ml mleka (migdałowego)
- 3 daktyle
- Syrop klonowy do smaku
- cynamon
- szczypta soli
- 1 łyżeczka drożdży
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
Przygotowanie
Wymieszaj wszystkie składniki oprócz octu jabłkowego i drożdży.
Odstaw ciasto do lodówki na około 15 minut.
Dodaj ocet jabłkowy i drożdże.
Teraz możesz zacząć smażyć naleśniki na odpowiedniej patelni.
Ułóż naleśniki jeden na drugim. Zalecamy dodanie świeżych owoców, przecieru migdałowego lub wiórków czekoladowych jako dodatków.
Smacznego!
Bardzo dziękujemy Theresie za podzielenie się z nami swoim przepisem i zachęcamy do odwiedzenia jej strony na Instagramie, gdzie można znaleźć jeszcze więcej przepisów!
Instagram: mylifetheresaa