Składniki
- Masło kokosowe: 200 g
- Olej kokosowy: 50 g
- Masło z orzechów nerkowca: 60 g
- Tarty kokos: 60 g
- Syrop z agawy: 90 g
- Migdały blanszowane: 50 g
Przygotowanie
Krok 1
Umieść olej kokosowy, masło kokosowe, masło z orzechów nerkowca i 30 g płatków kokosowych na patelni i podgrzewaj, aż wszystko się rozpuści i będzie jednolite (nie doprowadzaj do wrzenia).
Krok 2
Zdjąć patelnię z ognia, dodać syrop z agawy i wymieszać.
Krok 3
Umieść garnek w lodówce na około 30 minut, aż będzie zimny, a konsystencja stanie się bardziej stabilna.
Krok 4
Teraz możesz wyjąć garnek z zimnym ciastem z lodówki i uformować małe kulki rękami.
Krok 5
Do każdej kulki dodaj migdał, a następnie obtocz kulkę w reszcie startego kokosa.