🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
🗓 18.12.2020 👤 Katharina

Kulki kokosowe

Te pyszne małe kulki o delikatnym kokosowym smaku przypominają Raffaelo. Ale na szczęście są zdrowsze...

Kulki kokosowe

Składniki

Porcje: - +

Przygotowanie

Krok 1

Umieść olej kokosowy, masło kokosowe, masło z orzechów nerkowca i 30 g płatków kokosowych na patelni i podgrzewaj, aż wszystko się rozpuści i będzie jednolite (nie doprowadzaj do wrzenia).

Krok 2

Zdjąć patelnię z ognia, dodać syrop z agawy i wymieszać.

Krok 3

Umieść garnek w lodówce na około 30 minut, aż będzie zimny, a konsystencja stanie się bardziej stabilna.

Krok 4

Teraz możesz wyjąć garnek z zimnym ciastem z lodówki i uformować małe kulki rękami.

Krok 5

Do każdej kulki dodaj migdał, a następnie obtocz kulkę w reszcie startego kokosa.

Pasujące produkty