Łatwy
5 grudnia 2019
Czas przygotowania:
30 Min.
Czas przygotowania:
20 Min.
Ta zupa ziemniaczana hokaido to idealny sposób na powitanie jesieni.
-
Krok 1/9
Obierz ząbki czosnku i posiekaj na drobne kawałki.
-
Krok 2/9
Obierz ziemniaki i usuń pestki z dyni.
-
Krok 3/9
Pokrój ziemniaki i dynię na kawałki.
-
Krok 4/9
Umieść ziemniaki i dynię w dużym rondlu z masłem i smaż na średnim ogniu przez około 5 minut.
-
Krok 5/9
Wymieszać 400 ml bulionu i dodać do garnka.
-
Krok 6/9
Przykryć pokrywką i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
-
Krok 7/9
Dodaj sól, paprykę w proszku i mieszankę ziół, a także crème légère.
-
Krok 8/9
Zmiksuj zupę w garnku za pomocą blendera do pożądanej konsystencji.
-
Krok 9/9
Udekoruj zupę szczypiorkiem lub podobnymi dodatkami.
Co inni mówią o Zupa dyniowa Hokkaido