🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Zielone tajskie curry Automatisch übersetzt

Łatwy 16 września 2021
Czas przygotowania:
10 Min.
Czas przygotowania:
10 Min.

Odmiana od czerwonego lub żółtego curry: proste i pyszne curry warzywne z cukinią, brokułami i szpinakiem, które jest szybkie w przygotowaniu.

200 g Mrożony szpinak
300 g Brokuły
200 g Cukinia
200 ml Coconutmilch
1 tbsp. Olej (kokosowy lub z oliwek)
1 Stange Cebula dymka
1 Tsp. Tajska zielona pasta curry
300 ml Bulion warzywny
0 as necessary Sól i pieprz
0 as necessary prażone orzeszki ziemne
  • Krok 1/6

    Cukinię i brokuły pokroić na duże kawałki, a dymkę w cienkie krążki.

  • Krok 2/6

    Rozgrzać olej. Podsmaż cukinię, brokuły i szpinak.

  • Krok 3/6

    Dodać pastę curry, zalać wodą i mlekiem kokosowym i gotować na wolnym ogniu przez 8-10 minut.

  • Krok 4/6

    Tuż przed końcem gotowania dodać połowę dymki.

  • Krok 5/6

    Doprawić do smaku solą i pieprzem.

  • Krok 6/6

    Najlepiej podawać z ryżem i udekorować pozostałą dymką i orzeszkami ziemnymi.

Co inni mówią o Zielone tajskie curry

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka