🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Wegańskie muffinki bananowo-czekoladowe Automatisch übersetzt

Średni 16 listopada 2022
Czas przygotowania:
25 Min.
Czas przygotowania:
20 Min.

Nic nie przebije soczystych muffinek bananowo-czekoladowych. Są prawdziwą ucztą, a najlepsze w nich jest to, że są całkowicie wegańskie!

2 Stk. dojrzałe banany
50 ml Olej rzepakowy
1 Prise Sól waniliowa
50 g Brązowy cukier
1 Tsp. Ekstrakt waniliowy
200 g Mąka orkiszowa typ 630
5 tbsp. Przecier z orzechów laskowych
1 Tsp. Ocet jabłkowy
2 Tsp. Proszek do pieczenia
120 ml Napój owsiany
100 g Krople czekolady
2 Tsp. Kakaonibs
1 Prise Cynamon
  • Krok 1/10

    Odważ wszystkie składniki i przygotuj je.

  • Krok 2/10

    Rozgrzej piekarnik do 190 stopni na górze i na dole.

  • Krok 3/10

    Wyłóż blachę do muffinów kubkami do muffinów.

  • Krok 4/10

    Najpierw umieść dojrzałego banana w misce miksera i spłaszcz go widelcem. Im dojrzalszy banan, tym słodszy, a ilość cukru można zmieniać w zakresie 50-75 g.

  • Krok 5/10

    Teraz dodaj wszystkie płynne składniki i krótko wymieszaj.

  • Krok 6/10

    Teraz dodawaj suche składniki po łyżce stołowej, aż uzyskasz kremową, jednorodną mieszankę.

  • Krok 7/10

    Nie mieszaj zbyt długo, w przeciwnym razie ciasto będzie twarde, a muffinki będą twarde.

  • Krok 8/10

    Przełóż ciasto do przygotowanych foremek na muffiny

  • Krok 9/10

    Posypać kilkoma kroplami czekolady, wiórkami kakaowymi i orzechami laskowymi.

  • Krok 10/10

    Piec na środkowej półce przez 20 minut do zrumienienia. Pozostawić do ostygnięcia na kratce do studzenia.

Co inni mówią o Wegańskie muffinki bananowo-czekoladowe

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka