🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Wegańskie chrupiące nuggetsy z kurczaka Automatisch übersetzt

Średni 5 stycznia 2021
Czas przygotowania:
10 Min.
Czas przygotowania:
40 Min.

Te chrupiące nuggetsy przekonają nawet miłośników mięsa i są również bogate w białko.

50 g Medaliony sojowe
20 g Chipsy proteinowe, papryka (lub płatki kukurydziane bez cukru)
1 Tsp. Bulion warzywny
1 tbsp. Przyprawa do kurczaka
60 g Jogurt sojowy
400 ml wrząca woda
  • Krok 1/5

    Umieść medaliony w misce i zalej je gorącą wodą i bulionem warzywnym. Umieścić talerz na wierzchu i odstawić na 10 minut.

  • Krok 2/5

    W międzyczasie pokruszyć chipsy i umieścić jogurt w płytkim naczyniu. Rozłóż chipsy na talerzu.

  • Krok 3/5

    Odsącz medaliony, lekko je wyciśnij i dopraw przyprawą do kurczaka.

  • Krok 4/5

    Następnie obtoczyć najpierw w jogurcie, a następnie w chipsach.

  • Krok 5/5

    Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni góra/dół przez 40 minut, aż będą chrupiące. W międzyczasie przewrócić na drugą stronę.

Co inni mówią o Wegańskie chrupiące nuggetsy z kurczaka

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka