Ciesz się zimną porą roku dzięki tej wegańskiej, rozgrzewającej zupie ramen. Nasz bulion ramen sprawia, że jest to możliwe.
-
Krok 1/6
Wymieszaj w misce wszystkie składniki bazy (masło orzechowe, ocet ryżowy i chrupiący olej chili).
-
Krok 2/6
Krótko namocz wiórki sojowe w niewielkiej ilości wrzącej wody i odcedź nadmiar wody.
-
Krok 3/6
Krótko podsmażyć imbir i czosnek na niewielkiej ilości oleju na patelni, dodać kawałki soi i smażyć przez 2-3 minuty. Zdeglasować sosem sojowym i opcjonalnie sherry lub winem, dodać doubanjiang, krótko dusić i odstawić.
-
Krok 4/6
Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przekrój pak choi na pół i włóż do wrzącej wody na ok. 1 minutę. Odstawić na bok.
-
Krok 5/6
Podgrzej bulion ramen na patelni i dodaj napój sojowy. Następnie wlać do miski z bazą i dobrze wymieszać. Dodać makaron i pak choi, a na wierzchu ułożyć makaron sojowy.
-
Krok 6/6
Udekorować dymką i ziarnami sezamu.
Co inni mówią o Wegański tantanmen