🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Wegański tantanmen Automatisch übersetzt

Łatwy 11 grudnia 2023
Czas przygotowania:
10 Min.
Czas przygotowania:
30 Min.

Ciesz się zimną porą roku dzięki tej wegańskiej, rozgrzewającej zupie ramen. Nasz bulion ramen sprawia, że jest to możliwe.

2 tbsp. Masło orzechowe lub tahini
2 tbsp. Ocet ryżowy
1 tbsp. Chrupiący olej chili
70 g KoRo soja rozdrabnia się drobno
1,5 Tsp. starty czosnek
1,5 Tsp. starty imbir
2 tbsp. Sos sojowy
1 Doubanjiang (chińska pikantna pasta z fasoli), alternatywnie gochujang lub sambal oelek
1 glass Rosół KoRo Ramen (720 ml)
250 ml Napój sojowy
2 Baby pak choi, przepołowione wzdłuż
400 g wstępnie ugotowany makaron ramen
2 Cebula dymka (tylko zielona część), drobno pokrojona
1 duży arkusz nori, pocięty na 4 kwadraty
1 Schuss Chrupiący olej chili do dekoracji
  • Krok 1/6

    Wymieszaj w misce wszystkie składniki bazy (masło orzechowe, ocet ryżowy i chrupiący olej chili).

  • Krok 2/6

    Krótko namocz wiórki sojowe w niewielkiej ilości wrzącej wody i odcedź nadmiar wody.

  • Krok 3/6

    Krótko podsmażyć imbir i czosnek na niewielkiej ilości oleju na patelni, dodać kawałki soi i smażyć przez 2-3 minuty. Zdeglasować sosem sojowym i opcjonalnie sherry lub winem, dodać doubanjiang, krótko dusić i odstawić.

  • Krok 4/6

    Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przekrój pak choi na pół i włóż do wrzącej wody na ok. 1 minutę. Odstawić na bok.

  • Krok 5/6

    Podgrzej bulion ramen na patelni i dodaj napój sojowy. Następnie wlać do miski z bazą i dobrze wymieszać. Dodać makaron i pak choi, a na wierzchu ułożyć makaron sojowy.

  • Krok 6/6

    Udekorować dymką i ziarnami sezamu.

Co inni mówią o Wegański tantanmen

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka