🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Wegański Gugelhupf Automatisch übersetzt

Łatwy 17 marca 2021
Czas przygotowania:
10 Min.
Czas przygotowania:
1:10 godz.

Klasyczny Gugelhupf w wersji wegańskiej i, na życzenie, bez cukru przemysłowego!

180 g Białko ryżowe
240 g Przejrzały banan
1 sachet Proszek do pieczenia
300 g Mąka orkiszowa
420 ml Napój roślinny
180 ml Neutralny olej spożywczy
60 g Masło orzechowe
250 g Erytrytol lub cukier
  • Krok 1/6

    Rozgrzej piekarnik do 175°.

  • Krok 2/6

    Wymieszaj wszystkie suche składniki w misce.

  • Krok 3/6

    Umieść mokre składniki w mikserze stojącym i dobrze wymieszaj (można to również zrobić za pomocą blendera).

  • Krok 4/6

    Dodaj mieszankę do suchych składników i mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.

  • Krok 5/6

    Wlać do lekko natłuszczonej tortownicy i piec przez 60-70 minut (sprawdzić ciasto w międzyczasie). W razie potrzeby przykryj ciasto papierem do pieczenia po pewnym czasie, aby nie zbrązowiało tak bardzo).

  • Krok 6/6

    Pozostawić do ostygnięcia (najlepiej na noc). Udekorować według uznania.

Co inni mówią o Wegański Gugelhupf

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka