🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Wegańska sałatka jajeczna Automatisch übersetzt

Łatwy 30 stycznia 2018
Czas przygotowania:
15 Min.
Czas przygotowania:
15 Min.

Sałatka jajeczna to klasyka niemieckiej kuchni domowej. Tutaj przedstawiamy przepis całkowicie bez jajka! Jak to działa? I czy w ogóle dobrze smakuje? Zapewniamy, że ta sałatka jajeczna powali każdego! Zamiast jajek używamy mieszanki ciecierzycy i makaronu. Całość jest dobrze doprawiona sekretnym magicznym składnikiem Kala Namak. Jest to sól przyprawowa pochodząca z Indii, która nadaje potrawom siarkową nutę, a tym samym imituje smak jajek. Miłej zabawy z przepisem!

8 tbsp. Majonez
200 g Ciecierzyca
150 g Makaron
1 handful Szczypiorek
1 Tsp. Kurkuma
1 Prise Sól
1 Prise Pieprz
1 small Cebula lub szalotka
1 as necessary Kala Namak
  • Krok 1/6

    Zmiksuj ciecierzycę i majonez.

  • Krok 2/6

    Ugotuj makaron i dodaj do mieszanki ciecierzycy z majonezem.

  • Krok 3/6

    Cebulę i szczypiorek posiekać bardzo drobno i wymieszać.

  • Krok 4/6

    Dopraw sałatkę solą, pieprzem i kurkumą.

  • Krok 5/6

    Przed spożyciem dodać Kala Namak.

  • Krok 6/6

    Ciesz się sałatką jajeczną i przechowuj w lodówce po jedzeniu.

Co inni mówią o Wegańska sałatka jajeczna

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka