🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Wegańska kanapka z sałatką jajeczną Automatisch übersetzt

Łatwy 11 grudnia 2023
Czas przygotowania:
5 Min.
Czas przygotowania:
40 Min.

Zainspirowana japońską kanapką z jajkiem, ta wegańska kreacja bazuje na tofu i orzo. Orzo to mały makaron w kształcie ryżu, znany również jako kritharaki lub risoni. W naszym sklepie można je również znaleźć z mąki z soczewicy lub ciecierzycy - warto spróbować!

200 g Naturalne tofu
70 g Makaron orzo (lub risoni / khritaraki)
4 tbsp. Wegański majonez
2 Tsp. Musztarda
0,75 Tsp. Kurkuma (dla koloru)
1 Tsp. Kala Namak (dla smaku jajka)
0,5 Tsp. syrop z agawy
2 marynowane korniszony, pokrojone w drobną kostkę
0,5 bunch Szczypiorek
0,5 Gurke
  • Krok 1/5

    Osusz tofu i pokrój na małe, nieregularne kawałki. Ugotować makaron orzo do miękkości (ok. 20 minut).

  • Krok 2/5

    Aby przygotować sos, wymieszaj wegański majonez, musztardę, kurkumę, kala namak i syrop z agawy.

  • Krok 3/5

    Następnie dodaj tofu, orzo, marynowane korniszony i posiekany szczypiorek i dobrze wymieszaj.

  • Krok 4/5

    Opcjonalnie usunąć krawędzie z kromek tostów. Pół ogórka pokroić obieraczką wzdłuż na cienkie paski i ułożyć na kromkach tostów.

  • Krok 5/5

    Rozłóż sałatkę jajeczną na spodniej stronie tostów i przykryj wierzchami.

Co inni mówią o Wegańska kanapka z sałatką jajeczną

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka