🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Wegańskie ciasto wiśniowe z orzechami Automatisch übersetzt

Łatwy 11 sierpnia 2020
Czas przygotowania:
15 Min.
Czas przygotowania:
45 Min.

Wypróbuj to wegańskie ciasto czekoladowe z wiśniami podczas następnej sesji pieczenia.

25 g Budyń waniliowy w proszku
2 tbsp. Chleb świętojański w proszku (lub kakao w proszku)
120 g Mąka (np. mąka teff)
2 tbsp. Cukier z kwiatu kokosa
4 tbsp. mielone migdały
1 tbsp. Olej kokosowy
0,5 Tsp. Proszek do pieczenia
1 Tsp. Soda oczyszczona
10 szt. Daktyle Medjool
15 szt. Wiśnie
0,5 tbsp. Ocet jabłkowy
120 ml gorąca woda
1 Spritzer Opcjonalnie: Bittermandelaroma
  • Krok 1/8

    Moczyć daktyle w gorącej wodzie przez 10 minut.

  • Krok 2/8

    Wymieszaj wszystkie suche składniki.

  • Krok 3/8

    Zmiksuj daktyle razem z wodą z moczenia.

  • Krok 4/8

    Dodaj pozostałe mokre składniki i puree z daktyli do suchych składników i wymieszaj.

  • Krok 5/8

    Przekrój wiśnie na pół i dodaj dziesięć z nich do ciasta.

  • Krok 6/8

    Wlać ciasto do tortownicy (18 cm) i wyrównać.

  • Krok 7/8

    Umieść pozostałe wiśnie i dodatkowe posiekane migdały na wierzchu ciasta.

  • Krok 8/8

    Piec przez ok. 40-45 minut w temperaturze 170°C (sprawdzić, czy ciasto jest gotowe).

Co inni mówią o Wegańskie ciasto wiśniowe z orzechami

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka