🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Ubita feta z marynowanym porem Automatisch übersetzt

Łatwy 24 listopada 2023
Czas przygotowania:
5 Min.
Czas przygotowania:
20 Min.

Pory rzadko zajmują centralne miejsce w przepisach, ale to się wkrótce zmieni! Dzięki temu przepisowi por zmieni się z pomocnika w gwiazdę kuchni!

200 g Feta, roślinna lub zwierzęca
0 Sok z połowy cytryny
2 tbsp. Oliwa z oliwek
1 Prise Thymian
1 Prise Chili
1 Prise Sól
4 tbsp. Sos sojowy
4 tbsp. Białe wino
2 tbsp. wegańska alternatywa dla miodu
2 Stangen Por
2 Szalotki
  • Krok 1/5

    Odetnij ok. 5-10 cm ciemnozielonej górnej części pora. Przekrój pory na pół i dokładnie umyj wszystkie warstwy. Przekrój szalotki na pół i pokrój w cienkie półpierścienie.

  • Krok 2/5

    Najpierw usmaż szalotki na oliwie z oliwek, odłóż je na bok, a następnie usmaż pora z obu stron, aby był lekko zwęglony.

  • Krok 3/5

    Wymieszaj wszystkie płynne składniki na patelni i umieść w marynacie połówki pora i podsmażone szalotki. Wlej wodę na patelnię, tak aby wszystkie składniki były pokryte płynem. Doprowadź płyn do wrzenia i gotuj wszystko na wolnym ogniu, aż płyn się zredukuje i powstanie sos.

  • Krok 4/5

    Aby przygotować bitą fetę, umieść wszystkie składniki w blenderze i miksuj do uzyskania kremowej konsystencji.

  • Krok 5/5

    Rozłóż krem z fety na talerzu i posyp marynowanym porem. Wskazówka KoRo: Smakuje wyśmienicie z chrupiącym chlebem na zakwasie.

Co inni mówią o Ubita feta z marynowanym porem

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka