🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Snickerdoodles z tahini i przyprawą dyniową z nadzieniem z serka śmietankowego Automatisch übersetzt

Łatwy 10 stycznia 2024
Czas przygotowania:
10 Min.
Czas przygotowania:
30 Min.
Czas pieczenia/odpoczynku:
10 Min.

Przedstawiamy: Twoje nowe ulubione ciasteczka! Te pyszne smakołyki nie tylko przypominają słoneczne jesienne dni dzięki swojemu dyniowemu i dyniowemu smakowi, ale także wizualnie dzięki swojemu pomarańczowemu kolorowi. Ale pssst, smakują równie dobrze zawinięte pod kocem w domu w deszczowe dni.

80 g miękkie masło wegańskie (temperatura pokojowa)
135 g Surowy cukier trzcinowy
85 g płynne tahini
80 g Puree z dyni
1 Tsp. Ekstrakt waniliowy
180 g Mąka pszenna lub orkiszowa
1 Tsp. Krem z kamienia nazębnego w proszku do pieczenia
0,5 Tsp. Proszek do pieczenia
0,5 tbsp. Przyprawa do ciasta dyniowego KoRo
1 Prise Sól
65 g cukier biały
0,75 tbsp. Przyprawa do ciasta dyniowego KoRo
135 g Cukier puder
45 g wegańskie masło (temperatura pokojowa)
110 g wegański serek śmietankowy (temperatura pokojowa)
1 Tsp. Ekstrakt waniliowy
  • Krok 1/7

    Ubijaj masło z cukrem trzcinowym przez 1-2 minuty, aż będzie puszyste. Następnie dodać tahini, puree z dyni i ekstrakt waniliowy.

  • Krok 2/7

    W osobnej misce wymieszaj wszystkie pozostałe suche składniki, a następnie dodaj je do mokrej mieszanki. Wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.

  • Krok 3/7

    Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wymieszaj cukier i przyprawę do ciasta dyniowego w misce. Uformuj ciasto w kulki wielkości piłki golfowej i obtocz każdą z nich.

  • Krok 4/7

    Umieść kulki w odległości około 5 cm od siebie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko dociśnij od góry łyżką stołową. Piec przez 9-10 minut. Następnie pozostawić do całkowitego ostygnięcia.

  • Krok 5/7

    Kolejne kroki są opcjonalne, ciasteczka smakują świetnie nawet bez nadzienia.

  • Krok 6/7

    Aby przygotować nadzienie, wymieszaj serek śmietankowy, masło i aromat waniliowy do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie stopniowo dodawać cukier puder.

  • Krok 7/7

    Wlać masę do rękawa cukierniczego i rozprowadzić na połowie ciasteczek. Dla lepszej aplikacji krem można również umieścić w lodówce na kilka godzin (lub w zamrażarce na krótki czas). Można również pracować bez rękawa cukierniczego i rozprowadzać krem łyżką. Na koniec przykryj wszystkie ciasteczka jednym z pozostałych ciasteczek i przechowuj w zamykanej puszce w lodówce. Ciastka smakują najlepiej, gdy są schłodzone przez kilka godzin, aby krem nieco stwardniał.

Co inni mówią o Snickerdoodles z tahini i przyprawą dyniową z nadzieniem z serka śmietankowego

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka