🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Skubanie ślimaków Automatisch übersetzt

Łatwy 8 października 2020
Czas przygotowania:
20 Min.
Czas przygotowania:
20 Min.

Niech następna przerwa na kawę będzie słodka dzięki tym pysznym skubanym bułeczkom!

50 g Erytrytol
250 g Skyr / twaróg o niskiej zawartości tłuszczu
15 g Masło lub alternatywa roślinna
12 g Budyń w proszku waniliowy
40 g Czekoladowe białko w proszku
15 g Kakao w proszku
85 g Mąka orkiszowa
1 Tsp. Proszek do pieczenia
1 tbsp. Sos jabłkowy (niesłodzony)
15 g Mąka kokosowa
1 szt. Eiklar
  • Krok 1/8

    Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C góra/dół.

  • Krok 2/8

    Ubij 1 łyżkę Skyr, masło i erytrytol ręcznym mikserem na puszystą masę.

  • Krok 3/8

    Wymieszać 75 g mąki orkiszowej, 10 g kakao w proszku, białko w proszku i proszek do pieczenia. Dodać mieszankę masła i wyrobić ciasto za pomocą mieszadeł lub rąk.

  • Krok 4/8

    Podziel ciasto na 3-4 równe części, uformuj kulki i spłaszcz je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zrób małe wgłębienie i lekko podciągnij brzegi.

  • Krok 5/8

    Aby przygotować masę twarogową, wymieszaj 200 g Skyr, budyń w proszku i białko jaja i rozprowadź na środku ciasta.

  • Krok 6/8

    Aby przygotować kruszonkę, wymieszaj mąkę kokosową, 10 g mąki orkiszowej, 5 g kakao, 20 g erytrytolu i mus jabłkowy. Wyrobić na kruszonkę i rozprowadzić na masie twarogowej.

  • Krok 7/8

    Piec taler w rozgrzanym piekarniku przez około 20 minut.

  • Krok 8/8

    Pozostaw do ostygnięcia i ciesz się smakiem.

Co inni mówią o Skubanie ślimaków

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka