🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Shakshuka z ratatouille Automatisch übersetzt

Łatwy 18 marca 2021
Czas przygotowania:
15 Min.
Czas przygotowania:
30 Min.

Pyszny klasyk na jesienną kolację.

2 szt. Czerwona cebula
1 Cukinia
2 Tsp. Pasta czosnkowa
4 Ziemniaki surowe, średnie
4 tbsp. Pasta paprykowa z grilla
1 cans Ciecierzyca
1 Zielona papryka
1 Gelbe Paprika
1 cans Kawałki pomidora
1 point of a knife Cukier z kwiatu kokosa
50 g Pomidory koktajlowe, pokrojone w ćwiartki
0 to taste Jajka ekologiczne
1 bunch Petersilie
1 point of a knife Pieprz
1 point of a knife Sól
1 point of a knife Przyprawa harissa
  • Krok 1/6

    Podsmaż cebulę i ziemniaki na odrobinie oliwy z oliwek na patelni.

  • Krok 2/6

    Następnie dodawaj po kolei wszystkie składniki, z wyjątkiem jajek.

  • Krok 3/6

    Doprawić do smaku przyprawami. Przykryć patelnię pokrywką i dusić przez 15 minut na średnim ogniu.

  • Krok 4/6

    Ostrożnie wbij jajka na warzywa. Załóż pokrywkę i pozwól jajkom zastygnąć do pożądanej konsystencji.

  • Krok 5/6

    Posypać natką pietruszki i podawać.

  • Krok 6/6

    Wskazówka: bardzo dobrze smakuje z dodatkiem jogurtu naturalnego.

Co inni mówią o Shakshuka z ratatouille

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka