Łatwy
7 kwietnia 2019
Czas przygotowania:
10 Min.
Zgodnie z wiosennymi trendami, przygotowaliśmy świeży, cytrynowy dressing do roszponki. Nasiona sezamu i orzeszki piniowe stanowią idealny dodatek orzechowy. Aby uzyskać zastrzyk kwasów tłuszczowych omega-3, wypróbuj nasz czysty olej z ryb morskich!
-
Krok 1/5
Dobrze opłucz roszponkę i osusz.
-
Krok 2/5
Upraż orzeszki piniowe na patelni na średnim ogniu.
-
Krok 3/5
Pomidory umyć i pokroić na ćwiartki.
-
Krok 4/5
Następnie przygotuj winegret: W małej misce połącz olej omega-3, sok z cytryny, ocet, nasiona sezamu i zioła i dobrze wymieszaj.
-
Krok 5/5
Ułóż roszponkę, pomidory i orzeszki piniowe na talerzu i polej je sosem. Podawać z sałatką.
Co inni mówią o Sałata jagnięca z cytrynowym winegretem Omega