🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Rolling into summer: nasz przepis na świeże letnie bułeczki Automatisch übersetzt

Średni 20 grudnia 2023
Czas przygotowania:
30 Min.
Czas przygotowania:
5 Min.

Co powiesz na wyrafinowaną i smaczną przekąskę? Te letnie roladki to coś w sam raz na słoneczne dni! Chrupiące warzywa, świeże zioła i delikatny makaron ryżowy zawinięte w papier ryżowy - a co najlepsze, nasz wegański filet Mühlen dodaje ostatecznego smaku tym letnim roladkom z papieru ryżowego. Smak dopełnia pyszny sos orzechowy. Weź składniki, zakasaj rękawy i zaczynajmy!

12 okrągłe talerze z papieru ryżowego (średnica 22 cm)
100 g Makaron ryżowy lub makaron szklany
1 packet Wegański filet z młynka
175 ml Woda
4 tbsp. Olej rzepakowy
0,5 Ogórek, pokrojony w cienkie słupki
2 małe marchewki, pokrojone w cienkie słupki
1 Papryka, pokrojona w cienkie paski
150 Czerwona kapusta, cienko pokrojona
1 handful Liście mięty/kolendry do podania (opcjonalnie)
65 g Masło orzechowe
2 tbsp. Sos sojowy
1 tbsp. Ocet ryżowy
2 tbsp. Syrop klonowy
2 tbsp. Olej sezamowy
1 duży ząbek czosnku, zmiażdżony
1 Tsp. świeży imbir, starty
1 to taste Sriracha
2 tbsp. Sok z jednej limonki
1 as necessary trochę wody lub mleka kokosowego
1 to taste Posiekane prażone i solone orzeszki ziemne
1 frische Limette, geviertelt
1 to taste Sezam
  • Krok 1/8

    Przygotuj filet z młynka, dodając 175 ml zimnej wody i 2 łyżki oleju rzepakowego do zawartości torebki. Umieść mieszaninę w lodówce na 30 minut. Następnie uformuj filety i smaż je przez około 5-6 minut z 2-3 łyżkami oleju rzepakowego na średnim ogniu.

  • Krok 2/8

    Napełnij dużą płytką miskę ciepłą wodą i krótko zanurz w niej papier ryżowy, aż stanie się lekko miękki. Upewnij się, że nie moczysz go zbyt długo, w przeciwnym razie szybko się rozerwie! Następnie umieść papier ryżowy na dużym talerzu.

  • Krok 3/8

    Umieść liście mięty, warzywa i filet z grilla blisko siebie na papierze ryżowym.

  • Krok 4/8

    Teraz ostrożnie podnieś dolny koniec papieru ryżowego i umieść go mocno nad warzywami. Następnie złóż zewnętrzne boki do wewnątrz jak folię i zwiń.

  • Krok 5/8

    Zrób to samo z pozostałym papierem ryżowym i nadzieniem.

  • Krok 6/8

    Gotowe letnie bułeczki można posypać sezamem i posiekanymi orzeszkami ziemnymi do smaku.

  • Krok 7/8

    Do przygotowania sosu orzechowego potrzebne są: masło orzechowe, sos sojowy, syrop klonowy, ocet ryżowy, olej sezamowy, czosnek, imbir, sriracha i sok z limonki. Wystarczy umieścić wszystkie składniki w blenderze wysokoobrotowym i miksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Można dodać nieco więcej wody lub mleka kokosowego, aż sos uzyska pożądaną konsystencję.

  • Krok 8/8

    Podawaj letnie bułeczki z pysznym sosem orzechowym i świeżymi limonkami. Smacznego!

Co inni mówią o Rolling into summer: nasz przepis na świeże letnie bułeczki

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka