🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Quinoa Bowl z wędzonym tofu Automatisch übersetzt

Łatwy 27 kwietnia 2019
Czas przygotowania:
15 Min.

Przekonaj się o doznaniach smakowych wędzonego tofu, świeżych warzyw i delikatnie orzechowego smaku komosy ryżowej.

160 g Quinoa
1 Cukinia
100 g Wędzone tofu
4 Grzyby
5 tbsp. Jogurt
1 Tsp. Essig
1 czerwona cebula
1 tbsp. Öl
0 to taste Sól
0 to taste Pieprz
1 Tsp. papryka w proszku
1 Tsp. Sezam
0 to taste Thymian
1 Tsp. Tahini
  • Krok 1/6

    Najpierw przepłucz komosę ryżową na sicie. Następnie zagotować z 2 ½ razy większą ilością wody i gotować na wolnym ogniu przez około 15 minut.

  • Krok 2/6

    Cebulę obrać, przepołowić i pokroić w krążki. Cukinie i pieczarki pokroić w kostkę. Rozgrzać olej na średnim ogniu na patelni i krótko podsmażyć cebulę, cukinię i pieczarki.

  • Krok 3/6

    Pokrój wędzone tofu w kostkę. Na drugiej patelni rozgrzać olej i podsmażyć również kostki tofu.

  • Krok 4/6

    Dodaj ugotowaną komosę ryżową do cebuli, cukinii i grzybów. Wszystko dobrze wymieszać i smażyć razem przez około 2 minuty. Dopraw solą, pieprzem i papryką w proszku.

  • Krok 5/6

    W małej misce wymieszaj jogurt, ocet oraz odrobinę soli i pieprzu, aby uzyskać sos.

  • Krok 6/6

    Podzielić mieszankę quinoa między dwie miski. Na wierzchu rozłożyć kostki tofu i udekorować sosem jogurtowym, sezamem, tahini i tymiankiem.

Co inni mówią o Quinoa Bowl z wędzonym tofu

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka