🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Pudding ryżowy z orzechami laskowymi Automatisch übersetzt

Średni 6 lipca 2019
Czas przygotowania:
10 Min.
Czas przygotowania:
20 Min.
Czas pieczenia/odpoczynku:
15 Min.

Pudding ryżowy z orzechami laskowymi i wiśniami? Tak, najlepiej z czekoladą na wierzchu!

1 Napój roślinny
3 tbsp. Surowy cukier trzcinowy
280 Pudding ryżowy
40 g Masło
200 Wiśnie
150 ml Woda
40 Orzechy laskowe
2 Tsp. Przecier z orzechów laskowych
2 Tsp. Syrop karmelowy
  • Krok 1/7

    Wlej napój warzywny do dużego garnka, wymieszaj z surowym cukrem trzcinowym i doprowadź mieszaninę do wrzenia.

  • Krok 2/7

    Dodać pudding ryżowy, krótko zagotować, a następnie gotować na małym ogniu, mieszając, przez około 20 minut.

  • Krok 3/7

    Zdejmij pudding ryżowy z ognia i pozostaw do spęcznienia na kolejne 15 minut, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.

  • Krok 4/7

    Rozpuść masło, puree z orzechów laskowych i syrop karmelowy w małym rondelku. Następnie odstawić na bok.

  • Krok 5/7

    Umyć i wydrylować wiśnie. Doprowadź wodę i cukier do wrzenia na innej patelni. Dodaj wiśnie. Mieszając, pozwól wodzie odparować.

  • Krok 6/7

    Wlać pudding ryżowy do głębokiego talerza, polać sosem z orzechów laskowych i kompotem wiśniowym oraz udekorować posiekanymi orzechami laskowymi i świeżymi wiśniami.

  • Krok 7/7

    Wskazówka: Możesz również użyć odrobiny czekolady jako polewy, która rozpuści się w jeszcze ciepłym puddingu ryżowym.

Co inni mówią o Pudding ryżowy z orzechami laskowymi

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka