🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Przepis z woka z kurczakiem i groszkiem cukrowym Automatisch übersetzt

Łatwy 5 grudnia 2019
Czas przygotowania:
30 Min.
Czas przygotowania:
20 Min.
Czas pieczenia/odpoczynku:
10 Min.

Ten pyszny stir-fry jest bogaty w witaminy i białko.

300 g Pierś z kurczaka
150 g Ryż basmati
100 ml Coconutmilch
100 ml Bulion warzywny
2 szt. Papryka
150 g Pędy bambusa
150 g Groszek cukrowy
0 to taste Sól
2 tbsp. Sos sojowy
2 tbsp. Olej rzepakowy
2 szt. Ząbki czosnku
1 Tsp. Zgnilizna pasty curry
0 to taste Pieprz
  • Krok 1/11

    Umyć ryż zimną wodą.

  • Krok 2/11

    Obierz czosnek i pokrój go w cienkie paski.

  • Krok 3/11

    Pokrój groszek cukrowy i paprykę na kawałki wielkości kęsa.

  • Krok 4/11

    Umyj, osusz i pokrój mięso z kurczaka. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

  • Krok 5/11

    Opłucz i osusz pędy bambusa i wymieszaj 100 ml bulionu warzywnego zgodnie z instrukcją.

  • Krok 6/11

    Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

  • Krok 7/11

    Do woka (lub dużej patelni) dodać olej rzepakowy z czosnkiem i podsmażyć.

  • Krok 8/11

    Dodaj kurczaka i smaż krótko, aż będzie gorący.

  • Krok 9/11

    Zmniejszyć ogień, dodać warzywa i smażyć przez 3 minuty.

  • Krok 10/11

    Dodaj bulion, mleko kokosowe, pastę curry i sos sojowy i wymieszaj wszystko razem.

  • Krok 11/11

    Gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut.

Co inni mówią o Przepis z woka z kurczakiem i groszkiem cukrowym

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka