Łatwy
5 grudnia 2019
Czas przygotowania:
30 Min.
Czas przygotowania:
20 Min.
Czas pieczenia/odpoczynku:
10 Min.
Ten pyszny stir-fry jest bogaty w witaminy i białko.
-
Krok 1/11
Umyć ryż zimną wodą.
-
Krok 2/11
Obierz czosnek i pokrój go w cienkie paski.
-
Krok 3/11
Pokrój groszek cukrowy i paprykę na kawałki wielkości kęsa.
-
Krok 4/11
Umyj, osusz i pokrój mięso z kurczaka. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
-
Krok 5/11
Opłucz i osusz pędy bambusa i wymieszaj 100 ml bulionu warzywnego zgodnie z instrukcją.
-
Krok 6/11
Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
-
Krok 7/11
Do woka (lub dużej patelni) dodać olej rzepakowy z czosnkiem i podsmażyć.
-
Krok 8/11
Dodaj kurczaka i smaż krótko, aż będzie gorący.
-
Krok 9/11
Zmniejszyć ogień, dodać warzywa i smażyć przez 3 minuty.
-
Krok 10/11
Dodaj bulion, mleko kokosowe, pastę curry i sos sojowy i wymieszaj wszystko razem.
-
Krok 11/11
Gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut.
Co inni mówią o Przepis z woka z kurczakiem i groszkiem cukrowym