🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Prosty chleb bananowo-imbirowy Automatisch übersetzt

Łatwy 15 stycznia 2021
Czas przygotowania:
15 Min.
Czas przygotowania:
45 Min.

Wszyscy poznają chlebek bananowy, ale czy kiedykolwiek próbowałeś go z kawałkami imbiru?

2 tbsp. Mączka z siemienia lnianego
3 przejrzałe banany
100 g Brązowa pasta migdałowa
3 tbsp. Woda
70 g Mąka kokosowa
90 g Mąka migdałowa
1 Tsp. Proszek do pieczenia
1 Tsp. Cynamon, mielony
1 Tsp. Kardamon, mielony
60 g suszony imbir (najlepiej bez cukru)
1 Tsp. Ekstrakt waniliowy
125 g (wegański) jogurt lub napój migdałowy
1 Prise Sól
  • Krok 1/7

    Rozgrzej piekarnik do 180°C i wyłóż formę do bochenka papierem do pieczenia.

  • Krok 2/7

    Wymieszaj mączkę z siemienia lnianego z wodą, aby uzyskać "jajko z siemienia lnianego" i odstaw na krótki czas.

  • Krok 3/7

    Ubij banany w misce razem z ekstraktem waniliowym, pastą migdałową i "jajkiem lnianym" na jednolitą masę.

  • Krok 4/7

    Wymieszaj mąkę migdałową, mąkę kokosową, proszek do pieczenia i przyprawy, a następnie dodaj do mokrych składników.

  • Krok 5/7

    Wymieszaj wszystkie składniki na jednolite ciasto.

  • Krok 6/7

    Na koniec dodaj kawałki suszonego imbiru. W razie potrzeby pokrój je wcześniej na małe kawałki.

  • Krok 7/7

    Wlej ciasto do formy i piecz w piekarniku przez 40-45 minut.

Co inni mówią o Prosty chleb bananowo-imbirowy

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka