🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Porridge-To-Go-Brot Automatisch übersetzt

Łatwy 9 października 2020
Czas przygotowania:
15 Min.
Czas przygotowania:
45 Min.

Owsianka z różnicą - bezglutenowe śniadanie owsiane jako chleb z jabłkami, daktylami i orzechami włoskimi.

1 tbsp. Mąka z nasion chia
300 g Płatki owsiane
450 g Apple
2 tbsp. Olej kokosowy/Ghee
1 Tsp. Cynamon
11 szt. Daty
1 handful Orzechy włoskie
1 Tsp. Kardamon, mielony
250 ml Napój owsiany
1 Prise Sól
1 szt. Imbir
  • Krok 1/8

    Rozgrzej piekarnik do 180°C.

  • Krok 2/8

    Zmiel płatki owsiane i nasiona chia w blenderze o dużej mocy na drobną mąkę.

  • Krok 3/8

    Wymieszaj mąkę owsianą i mąkę z nasion chia z przyprawami.

  • Krok 4/8

    Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić na grube kawałki. Usuń pestki z daktyli i również posiekaj je na drobne kawałki.

  • Krok 5/8

    Grubo posiekaj orzechy włoskie.

  • Krok 6/8

    W misce wymieszaj mąkę i przyprawy z olejem, napojem roślinnym i posiekanymi jabłkami, daktylami i orzechami włoskimi, aby uzyskać jednorodne ciasto.

  • Krok 7/8

    Opcjonalnie dodaj 1 łyżeczkę wodorowęglanu sodu i 1 łyżkę octu jabłkowego na koniec i dobrze wymieszaj, aby chleb był jeszcze bardziej puszysty.

  • Krok 8/8

    Wlej ciasto do żaroodpornej formy do chleba lub keksówki i piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut.

Co inni mówią o Porridge-To-Go-Brot

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka