🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

placuszki z soczewicy Automatisch übersetzt

Łatwy 14 września 2020
Czas przygotowania:
10 Min.
Czas przygotowania:
10 Min.

Wegańskie, pikantne paszteciki z soczewicy, które idealnie nadają się na kolejnego grilla późnym latem.

1 cups Czerwona soczewica
1 szt. czerwona cebula
1 szt. Ząbek czosnku
1 Prise Sól
1 Prise Pieprz
1 szt. Przyprawy (według gustu)
  • Krok 1/5

    Umieść soczewicę w misce i zalej dużą ilością wody.

  • Krok 2/5

    Pozostawić do namoczenia na 2-3 godziny lub na noc.

  • Krok 3/5

    Odcedź wodę, opłucz soczewicę, a następnie zetrzyj ją na puree z cebulą i czosnkiem.

  • Krok 4/5

    Opcjonalnie dodaj do mieszanki starty (wegański) ser, zioła lub smażoną cebulę.

  • Krok 5/5

    Uformować kulki i smażyć na patelni z olejem, aż będą ładne i chrupiące. Podawać z sałatką, w misce lub zabrać na piknik.

Co inni mówią o placuszki z soczewicy

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka