🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Pikantne kulki z soczewicy bulgur Automatisch übersetzt

Średni 26 stycznia 2018
Czas przygotowania:
25 Min.
Czas przygotowania:
15 Min.

Kuchnia orientalna jest nie tylko niezwykle smaczna, ale także ma do zaoferowania szeroką gamę potraw. Ten przepis inspirowany jest smakami i składnikami Orientu. Połączenie czerwonej soczewicy, mocnego bulguru i typowej przyprawy garam masala przenosi pod względem smaku w rejony Bliskiego Wschodu. Kulki z soczewicy są świetnym dodatkiem, ale sprawdzą się również jako główny składnik z warzywami, ryżem, ziemniakami itp. Hummus również smakuje z nimi naprawdę dobrze!

60 g rote Linsen
60 g Bulgur
1 handful pietruszka naciowa
3 Cebula dymka
400 ml Bulion warzywny
1 Tsp. Garam Masala
1 tbsp. Pulpa pomidorowa
1 Cytryna
  • Krok 1/3

    Umyj soczewicę i doprowadź ją do wrzenia w garnku z bulionem warzywnym i gotuj przez kolejne 5 minut. Dodać bulgur. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 15-20 minut. Zdjąć garnek z ognia i pozostawić mieszaninę do zaparzenia na 5 minut.

  • Krok 2/3

    Posiekaj dymkę i natkę pietruszki w blenderze i dodaj do mieszanki bulguru i soczewicy. Wymieszać z koncentratem pomidorowym, garam masala i sokiem z cytryny i odstawić do ostygnięcia.

  • Krok 3/3

    Z gotowej masy uformuj małe kulki soczewicy i piecz na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w piekarniku przez około 15 minut.

Co inni mówią o Pikantne kulki z soczewicy bulgur

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka