🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Pieczarki faszerowane z pesto czosnkowo-migdałowym Automatisch übersetzt

Łatwy 15 stycznia 2021
Czas przygotowania:
30 Min.
Czas przygotowania:
15 Min.

Pyszne faszerowane pieczarki z pesto czosnkowo-migdałowym.

1 tbsp. Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
1 szt. Dymka, drobno posiekana
250 g Grzyby
70 g Migdały blanszowane, mielone
1 Prise Pieprz
3 szt. Ząbki czosnku
3 tbsp. Oliwa z oliwek
1 tbsp. Awokado, konopie lub więcej oliwy z oliwek
1 Prise Sól
1 Tsp. Mędrzec
1 Tsp. Thymian
1 Prise zielony pieprz z młynka
1 Tsp. rozmaryn
2 tbsp. Skórka z cytryny
1 Tsp. Sól
  • Krok 1/4

    Oczyść grzyby, usuń łodygi i umieść je w naczyniu żaroodpornym.

  • Krok 2/4

    Aby przygotować marynatę, wymieszaj 1,5 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżkę soku z cytryny, 1 posiekany ząbek czosnku, posiekaną dymkę, sól i pieprz, a następnie dodaj grzyby. Pozostawić marynatę do zamarynowania na co najmniej 30 minut.

  • Krok 3/4

    Aby przygotować pesto, zmiksuj pozostałe składniki w blenderze lub robocie kuchennym na kremową pastę.

  • Krok 4/4

    Napełnij grzyby pesto czosnkowo-migdałowym i podawaj je bezpośrednio lub piecz w piekarniku w temperaturze 180°C przez kolejne 10-15 minut.

Co inni mówią o Pieczarki faszerowane z pesto czosnkowo-migdałowym

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka