🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Pesto bazyliowo-orzechowe bez oleju Automatisch übersetzt

Łatwy 26 kwietnia 2021
Czas przygotowania:
10 Min.

Na następny włoski wieczór przygotuj własne pesto bez oleju: Pesto brokułowo-orzechowe.

180 g Jądro orzecha włoskiego
400 g Brokuły, gotowane (mrożone lub świeże)
160 g Bazylia (mrożona lub świeża)
15 g Sól
70 ml Woda lub niesłodzony napój roślinny
1 Sok z cytryny
70 g Płatki drożdżowe
4 cloves Ząbki czosnku (w zależności od smaku)
  • Krok 1/3

    Gotuj brokuły na parze lub duś przez kilka minut. Nie powinien stać się zbyt miękki.

  • Krok 2/3

    Zmiksuj brokuły, orzechy włoskie, bazylię, czosnek, wodę/napój roślinny, płatki drożdżowe, sól i sok z cytryny w blenderze na kremowe pesto; w razie potrzeby użyj tłuczka.

  • Krok 3/3

    Zalecenie: Przelej pesto do kilku słoików i zamroź część, aby zawsze mieć je pod ręką.

Co inni mówią o Pesto bazyliowo-orzechowe bez oleju

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka