🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Pełnoziarniste orkiszowe fusilli z sosem sojowo-pestowym Automatisch übersetzt

Łatwy 30 marca 2019
Czas przygotowania:
15 Min.
Czas przygotowania:
9 Min.

Makaron jest szybki i niezastąpiony w kuchni. Ten przepis wykorzystuje zielone pesto. Ale uwaga - nasze pesto bazyliowe jest wegańskie! Pomimo użycia tofu zamiast parmezanu, smakuje tak, jakbyś był we Włoszech, skąd pochodzi. Jesteśmy zachwyceni!

1 tbsp. Öl
250 g Pełnoziarniste orkiszowe fusilli
1 Cebula
6 szt. Suszone pomidory
2 tbsp. zielone pesto
1 Ząbek czosnku
1 handful Rukola
1 packet Śmietanka sojowa
1 Prise Pieprz
1 Prise Sól
6 szt. Orzechy włoskie
  • Krok 1/5

    Gotuj fusilli z odrobiną soli we wrzącej wodzie przez około 9 minut, aż będą al dente.

  • Krok 2/5

    W międzyczasie pokroić cebulę i czosnek w kostkę i lekko podsmażyć z odrobiną oleju na patelni na średnim ogniu.

  • Krok 3/5

    Zdeglasować cebulę i czosnek śmietanką sojową i dodać pesto. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

  • Krok 4/5

    Odcedź makaron i podziel go na dwa talerze. Na wierzch wylać sos śmietanowo-sojowy.

  • Krok 5/5

    Na koniec posiekaj suszone pomidory i orzechy włoskie na małe kawałki i dodaj do makaronu razem z rukolą.

Co inni mówią o Pełnoziarniste orkiszowe fusilli z sosem sojowo-pestowym

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka