🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Paski ziemniaczane z jackfruitem Automatisch übersetzt

Średni 26 października 2019
Czas przygotowania:
20 Min.
Czas przygotowania:
30 Min.
Czas pieczenia/odpoczynku:
10 Min.

Słodki i dojrzały jackfruit jest od dawna używany w krajach, z których pochodzi, jako owocowy deser lub spożywany w formie pieczonej jako chipsy. Aby móc używać go jako substytutu mięsa, owoce muszą być zbierane, gdy są niedojrzałe. Neutralny smak miąższu owocu można wspaniale doprawić za pomocą przypraw lub marynat.

200 g Jackfruit
1 Stk. Cebula
1 tbsp. Sól
2 tbsp. Oliwa z oliwek
5 szt. Ziemniaki
1 tbsp. Pieprz
100 g Tarty ser lub wegański zamiennik sera
50 ml Woda
1 tbsp. papryka w proszku
  • Krok 1/7

    Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie paski.

  • Krok 2/7

    Umieść paski ziemniaków w misce i dopraw oliwą z oliwek, solą i pieprzem.

  • Krok 3/7

    Rozłóż paski ziemniaków na blasze do pieczenia i piecz w piekarniku w temperaturze 220°C przez około 30 minut.

  • Krok 4/7

    Rozgrzej patelnię z oliwą z oliwek na średnim ogniu i pokrój cebulę w kostkę.

  • Krok 5/7

    Dodaj jackfruit, sól, pieprz, paprykę w proszku i wodę i smaż przez około 10 minut.

  • Krok 6/7

    Wyjmij paski ziemniaków z piekarnika, rozłóż na nich jackfruit i ser i piecz w piekarniku przez kolejne 10 minut.

  • Krok 7/7

    Następnie podawaj.

Co inni mówią o Paski ziemniaczane z jackfruitem

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka