🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Owocowa tarta flambée Automatisch übersetzt

Łatwy 9 października 2020
Czas przygotowania:
1:30 godz.
Czas przygotowania:
5 Min.

Kreatywna kuchnia do smarowania: Wyczarowujemy tarte flambée z smarowidłem mango-curry KoRo!

2 Prise(n) Sól
2 tbsp. Oliwa z oliwek
250 g Mąka
125 ml letnia woda
5 tbsp. Organiczna pasta z mango i curry
1 szt. Skórka z limonki
2 szt. Marchew
2 szt. Brzoskwinie
4 szt. Cebula dymka
2 tbsp. Wiórki kokosowe
  • Krok 1/9

    Wymieszać wszystkie składniki na ciasto i zagnieść gładkie ciasto.

  • Krok 2/9

    Gotowe ciasto posmarować odrobiną oliwy z oliwek i schłodzić przez 1 godzinę.

  • Krok 3/9

    Brzoskwinie wydrążyć i pokroić w plasterki, marchewki obrać i pokroić w cienkie paski, a dymkę w cienkie plasterki....

  • Krok 4/9

    Rozgrzej piekarnik do 250ºC (termoobieg).

  • Krok 5/9

    Posyp mąką powierzchnię roboczą i cienko rozwałkuj ciasto.

  • Krok 6/9

    Rozłóż smarowidło mango-curry na cieście, zachowując pół centymetra odstępu od krawędzi.

  • Krok 7/9

    Rozłóż skórkę z limonki, sól, marchew, brzoskwinie, dymkę i wiórki kokosowe równomiernie na tarte flambée.

  • Krok 8/9

    Wstawić tarte flambée do nagrzanego piekarnika na ok. 5 minut.

  • Krok 9/9

    Wyjąć tarte flambée z piekarnika, udekorować ziołami i jeść na ciepło.

Co inni mówią o Owocowa tarta flambée

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka