🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Miękkie lody Speculoos z Thermomix® Automatisch übersetzt

Łatwy 21 listopada 2023
Czas przygotowania:
20 Min.
Czas pieczenia/odpoczynku:
2 godz.

W ramach naszej współpracy z Klubem Zaubertopf, magazynem dla wszystkich posiadaczy Thermomixa, zespół Zaubertopf opracował ten przepis z naszą wegańską pastą speculoos. Te zimowe lody o pikantnym, aromatycznym smaku ciasteczek speculoos to idealny deser na święta Bożego Narodzenia.

20 gram Cukier
250 gram Wegańska pasta do smarowania speculoos
200 gram Jogurt kremowy
200 gram Krem
60 gram Krople czekoladowe z ksylitolem
60 gram Kostki kokosowe z przyprawą speculoos
1 szt. Silikonowa forma do kostek lodu
1 szt. Worek do wyciskania
  • Krok 1/4

    Umieścić wiórki czekoladowe w misie miksera, rozdrabniać przez 7 sekund na prędkości 6 i zdekantować. Umieścić cukier w misie miksera i rozdrabniać przez 10 sekund na prędkości 10. Dodać pozostałe składniki i miksować przez 30 sekund na prędkości 4. Wlej masę speculoos do silikonowych foremek na kostki lodu i zamrażaj przez 2 godziny.

  • Krok 2/4

    Umieścić kostki lodu w pojemniku miksującym i miksować przez 15 sekund na prędkości 5. Następnie miksować przez 15 sekund na prędkości 4 do uzyskania kremowej konsystencji. Wlać masę do rękawa cukierniczego i nakładać jak miękkie lody. Obtoczyć w pokruszonych wiórkach czekoladowych i delektować się.

  • Krok 3/4

    Czas potrzebny do zmiksowania miękkich lodów do uzyskania kremowej konsystencji może się nieznacznie różnić w zależności od ustawienia zamrażarki.

  • Krok 4/4

    Oryginalny przepis i instrukcje wideo można znaleźć na stronie zaubertopf-club.de.

Co inni mówią o Miękkie lody Speculoos z Thermomix®

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka