🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Meksykańska sałatka makaronowa z kukurydzą Automatisch übersetzt

Łatwy 2 stycznia 2024
Czas przygotowania:
10 Min.
Czas przygotowania:
20 Min.

Oto one: makaron z soczewicy risoni aka orzo aka kritharaki. Wyglądają naprawdę dobrze w naszej wersji meksykańskiej sałatki Street Corn.

100 g Organiczny makaron risoni z mąki z soczewicy (lub inny preferowany makaron)
1 Schuss Oliwa z oliwek
2 Maiskolben
0 Sól i świeży pieprz
0,5 świeże chili, usunięte nasiona i posiekane
1 bunch Drobno posiekana kolendra, zachować trochę do dekoracji
3 Pokrojona dymka, zachować trochę do dekoracji
0,5 Awokado, pokrojone w kostkę
1 zielona papryka, pokrojona w drobną kostkę
0 to taste kilka listków bazylii do dekoracji
100 g Wegańska alternatywa sera feta, pokruszona
60 g wegański serek śmietankowy
60 g wegański majonez (fettarme Alternatywa: jogurt)
1 Ząbek czosnku
1,5 tbsp. marynowana papryka ze słoika (alternatywnie można użyć papryki pieczonej)
1 Tsp. Pasta harissa
1 Tsp. syrop z agawy
1,5 tbsp. Ocet jabłkowy
1 Tsp. Sól
0 świeży pieprz
40 ml świeży sok z limonki
0 as necessary trochę wody lub więcej octu, jeśli jest zbyt gęsty
  • Krok 1/4

    Aby przygotować dressing, umieść wszystkie składniki w misce i zmiksuj na kremową konsystencję za pomocą blendera.

  • Krok 2/4

    Usunąć ziarna z kolb kukurydzy i smażyć je na niewielkiej ilości oleju przez kilka minut na złoty kolor.

  • Krok 3/4

    Umieść risoni z mąki soczewicowej we wrzącej wodzie na ok. 5-6 minut.

  • Krok 4/4

    W dużej misce wymieszać risoni z prażoną kukurydzą, papryką, 3/4 fety, chili, kolendrą, cebulą, awokado i śmietaną. Udekorować pozostałą fetą, kolendrą i dymką.

Co inni mówią o Meksykańska sałatka makaronowa z kukurydzą

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka